Κόσμος

Το Yugo «επιστρέφει» στη ζωή μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο (βίντεο)

Γνωρίζατε πως στην Αμερική είχαν ανακηρύξει το «Yugo» ως το χειρότερο αυτοκίνητο; Όμως, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δε σταματά τους... συλλέκτες μέχρι και σήμερα να ψάχνουν για να το αγοράσουν.

​Για όσους θεωρούν πως η αντοχή του στο χρόνο και τις κακουχίες είναι ανύπαρκτη, ένα τελευταίο παράδειγμα από τις ΗΠΑ μαρτυρά ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ένας αλλοδαπός από την Σερβία κατάφερε να βάλει σε λειτουργία ένα «Yugo» μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο.

Το «Jugici» όπως το αποκαλούν οι Σέρβοι χαϊδευτικά εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να εξυπηρετεί πολλούς ιδιοκτήτες του στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά είχε και μια ιδιαίτερη ιστορία στην Αμερική.

​Αν και το θεωρούσαν εξαιρετικά φτηνό και χωρίς αξιοπιστία μέσο μεταφοράς πωλήθηκε σε λίγο περισσότερο από 141.000 αντίγραφα (μέσα σε επτά χρόνια) στις ΗΠΑ.

​Το μικρό αυτοκίνητο από την πρώην Γιουγκοσλαβία έγινε διάσημο μετά την συμμετοχή του σε φιλμ όπως το «Die Hard» ή το «How to Kill Mona». Τώρα το Yugo γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο μέσα από ένα clip, όταν μετά από 15 χρόνια ακινησίας στην έρημο ο κινητήρας του λειτούργησε ξανά.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν Σέρβο, ο οποίος άλλαξε τα απαραίτητα (ιμάντα λάδια καύσιμο) και κατάφερε να το «φέρει στην ζωή» με την πρώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ