ερντογάν, σάρατζ
Κόσμος

Ερντογάν: "Συμφωνήσαμε σε νέα θαλάσσια συνεργασία στην Α. Μεσόγειο με τον Σάρατζ"

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε νέα θαλάσσια συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, φυσικά σε βάρος της Ελλάδα και της Αιγύπτου, αλλά και της πλειοψηφίας των Λίβυων που αντιστέκονται στην φιλοτουρκική κυβέρνηση και την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συμφωνία για νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο κατέληξαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σάρατζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Λεπτομέρεις για την εν λόγω συνεργασία δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν, ωστόσο είναι πιθανό να αφορούν επέκταση των παράνομων τουρκικών ερευνών σε "λιβυκά" θαλασσοτεμάχια νοτίως της Κρήτης, που φυσικά θα αποκόπτονται χωρίς καμία απολύτως νομιμότητα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάρατζ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον Σάρατζ να αναπτύξουν νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες και οι γεωτρήσεις.

Πρόσθεσε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας στη λιβυκή κυβέρνηση θα αυξηθεί και θα συνεχιστεί. Παράλληλα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε βολές κατά του στρατάρχη Χαφτάρ τονίζοντας ότι ο ίδιος και όσοι τον υποστηρίζουν είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ειρήνευση της Λιβύης.

Αναφερθείς στην επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι μπορεί να επιτευχθεί πολιτικά υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Σάρατζ ευχαρίστησε την Τουρκία για την «ιστορική» και «θαρραλέα», όπως είπε, στάση της στη Λιβύη.

https://twitter.com/HDNER/status/1268559610828513280https://twitter.com/LibyaalahrarEN/status/1268557346537705477

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...