Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν-Σάρατζ - Η Άγκυρα ζητάει το ''κεφάλι''του Χ. Χαφτάρ

Ξεκίνησε πριν λίγο η κρίσιμη συνάντηση Σάρατζ-Ερντογάν στην Άγκυρα. Η επαφή των ανδρών έρχεται στην σκιά της σημερινής άσχημης εξέλιξης για τον Χαφτάρ, καθώς όπως ανέφερε πρώτο πριν λίγο το Πενταπόσταγμα, όλη η Τρίπολη βρίσκεται στα χέρια των φιλότουρκων! 

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες επικρατεί θετικό κλίμα, ενώ βγήκε στη δημοσιότητα το τι ακριβώς θα συζητήσουν.

  • Οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο     
  • Η απομάκρυνση Χαφτάρ 
  • Εκεχειρία και συνθήκη ειρήνης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία άρχισε να στηρίζει στρατιωτικά την κυβέρνηση του Σάρατζ τον Νοέμβριο μετά τη σύναψη συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας και για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο.

Τους τελευταίους μήνες χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας τα στρατεύματα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη έχουν καταφέρει να απωθήσουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης ο οποίος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 επιχείρηση για την κατάληψη της Τρίπολης. 

Η επίσκεψη του Σάρατζ στην Άγκυρα πραγματοποιείται μετά τις διάφορες διπλωματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη, όταν αξιωματούχοι τόσο από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση όσο και από τις αρχές της ανατολικής Λιβύης ταξίδεψαν στο εξωτερικό για συναντήσεις που φιλοξένησαν ξένες δυνάμεις που εμπλέκονται στη σύγκρουση στη Λιβύη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Άχμεντ Μάιτικ και ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Σιγιάλα ταξίδεψαν στη Μόσχα, η οποία στηρίζει τον στρατάρχη Χάφταρ, ενώ αυτός μετέβη στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. 

Μάλιστα ο Λαβρόφ έστειλε τελεσίγραφο στην Τρίπολη, καθώς της ζήτησε να αποφυλακιστούν Ρώσοι αιχμάλωτοι.  

Σε λίγο θα σας έχουμε νεότερη ενημέρωση.

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ