Φρεγάτα Σπέτσαι
Κόσμος

Πανηγυρίζουν οι Λίβυοι για τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ»

Ο λογαριασμός που στηρίζει τον LNA χαιρετίζει με τον δικό του τρόπο την ανάπτυξη της ελληνικής φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΕΙΡΗΝΗ».

Με ανάρτηση στο Twitter, ο λογαριασμός που απηχεί τις απόψεις του LNA και του Χάφταρ, δείχνει την ελληνική σημαία και αναφέρει: «Η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά για να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ».

https://twitter.com/LNA2019M/status/1265633332240490503

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό χθες, εντός των επομένων ημερών η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» λόγω βλάβης πρόκειται να αντικατασταθεί από τη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ», στο πλαίσιο συμμετοχής στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΙΡΗΝΗ» στην Λιβύη.

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ΕΙΡΗΝΗ».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το Πολεμικό Ναυτικό θα ανέπτυσσε και οργανικό ελικόπτερο, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα για εκτέλεση νηοψιών.

Η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» επρόκειτο να παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στο Ναύσταθμο Κρήτης για προετοιμασία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), και στη συνέχεια θα εντασσόταν στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στο τέλος Μαΐου 2020.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...