Κόσμος

Ισραήλ: Για ποιο λόγο σταμάτησε η δίκη του Νετανιάχου

Η δίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς αναβλήθηκε, έπειτα από μόλις μία ώρα ακροαματικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Νετανιάχου διατάχθηκε από το δικαστήριο να παρευρεθεί κατά την πρώτη ακρόαση για να δει το συμπέρασμα της εισαγγελίας και να πει στο δικαστήριο αν κατανοεί τις κατηγορίες εναντίον του.

Έχει αποφασίσει ότι δεν θα χρειαστεί να είναι ξανά παρών μέχρι την παρουσίαση της απόδειξης, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης συνεδρίασης, οι συνήγοροι του Ισραηλινού πρωθυπουργού ζήτησαν να τους δοθεί χρονικό περιθώριο πολλών μηνών για να εξετάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του πελάτη τους.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία ζήτησε να μπορέσουν να ακουστούν γρήγορα οι μάρτυρες της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός δικηγόρος Eli Gervits είπε ότι η δίκη θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια "ειδικά όταν ο εναγόμενος δεν είναι υπό σύλληψη όταν η φυλάκιση δεν έχει επιλεγεί ως περιοριστικό μέτρο".

Ο Νετανιάχου έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για διαφθορά, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι έλαβε ακριβά δώρα από διάφορους επιχειρηματίες, εξέδωσε νόμο που θα ωφελούσε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ