εμβολιο
Κόσμος

ΗΠΑ: «Kαπάρωσαν» 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό!

Μετά από απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ, το υπουργείο Υγείας, συμφώνησε να χορηγήσει 1,2 δισ δολάρια στην έρευνα εκ μέρους της AstraZeneca και έτσι να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εμβόλιο που ήταν γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19 και τώρα ονομάζεται AZD1222, παρασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πατενταρίστηκε από την AstraZeneca.

Με βάση την συμφωνία που έχει γίνει με τις ΗΠΑ στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών θα χορηγηθεί σε 30.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η AstraZeneca, με την βάση της στο Κέιμπριτζ, υποστηρίζει ότι έχει ήδη κλείσει συμφωνίες για 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και θα μπορεί να παρασκευάσει συνολικά 1 δισεκατομμύριο δόσεις με τις πρώτες αποστολές να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Η Βρετανία έχει ήδη εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με τα πρώτα 30 εκατομμύρια από αυτές να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο.

Η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου AZD1222 ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε πάνω από 1.000 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 55 ετών σε τρία κέντρα στη Νότια Αγγλία.

Την μάχη δεν εγκαταλείπουν και άλλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί ανάμεσά τους η Pfizer Inc (PFE.N), η Johnson & Johnson (JNJ.N) και η Sanofi (SASY.PA).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ