κορωνοϊός στον Αμαζόνιο
Κόσμος

Κορονοϊός: Κρούσματα ακόμα και στη ζούγκλα του Αμαζονίου (βίντεο)

Οι ιθαγενείς της φυλής Μούρα ζουν στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, στη Βραζιλία. Έδωσαν μάχη για να προστατεύσουν το δάσος στις περυσινές μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές. Τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή τον, τον Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός των ιθαγενών στο Πάρκο Αυτόχθονων Εθνών Πέδρο ντος Σάντος όπως και ολόκληρη η οικογένειά του μολύνθηκε από τον ιό. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» λέει με δάκρυα στα μάτια.

Κανείς δεν ήρθε να μας βοηθήσει την στιγμή που χρειαζόμασταν βοήθεια. Σχεδόν ολόκληρη η κοινότητα αρρώστησε. Δεν μπορώ να σας πω από τι, αλλά συνέβη τη στιγμή που δεν το περιμέναμε. Επί 10 ημέρες είχα υψηλό πυρετό. Μετά από 8 ημέρες και διάρροια. Αρχισα να πίνω χυμό λεμονιού και ένα φάρμακο που φτιάχνουμε στο σπίτι. Επαιρνα και αναλγητικό που όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Με το σπιτικό φάρμακο άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα αλλά νόμιζα ότι θα πεθάνω.

Τουλάχιστον ένας ιθαγενής πέθανε από επιπλοκές που παραπέμπουν σε COVID-19. Η κοινότητα φιλοξενεί αυτόχθονες οικογένειες από 13 διαφορετικές φυλές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...