Κόσμος

Έναν αιώνα μετά ο Λένιν διχάζει ακόμη-Αρνητικοί οι Ρώσοι, με το ζόρι άγαλμα στην Γερμανία

Στις 22 Απριλίου συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από την γέννηση του Vladimir Ilyich Ulyanov. Η μνήμη του Λένιν συνεχίζει να διχάζει την ανθρωπότητα όχι μόνο όσον αφορά τις επαναστατικές θεωρίες του, αλλά τις πράξεις του σήμερα!

Για παράδειγμα τα τρία τέταρτα, ή το 76%, των Ρώσων πολιτών έχουν αρνητική στάση απέναντι στις πρωτοβουλίες που εκτίθενται κατά καιρούς για τη μετονομασία δρόμων και πλατειών που θα φέρουν το όνομα του ηγέτη των Μπολσεβίκων Βλαντιμίρ Λένιν, ενώ μόλις το 13% των Ρώσων εγκρίνει τέτοιες ιδέες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Δημόσιας Γνώμης. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πάντως ότι μόλις το 7% των ερωτηθέντων είναι θετικό στις προτάσεις για την απομάκρυνση μνημείων στον Λένιν από πλατείες και πάρκα, ενώ το 83% των ερωτηθέντων αντιτίθενται σε αυτό. Συνολικά, το 56% εκείνων που απάντησαν στην έρευνα, η οποία έπρεπε να συμπέσει με τα 150α γενέθλια του Λένιν, πιστεύουν ότι ο επαναστατικός ηγέτης των Μπολσεβίκων έπαιξε θετικό ρόλο στην ιστορία της χώρας, ενώ το 20% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε τη συμβολή του ως αρνητική.

Από εκείνους που χαρακτήρισαν τον ρόλο του Λένιν στην ιστορία ως θετική, ο Λένιν πιστώθηκε την ενοποίηση του κράτους και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης, την καταστολή του αναλφαβητισμού και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων δωρεάν εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες.

Από την πλευρά τους, οι ερωτηθέντες που δήλωσαν ότι οι δραστηριότητες του Λένιν επηρέασαν αρνητικά τη χώρα και την ιστορία της ανέφερε τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τον εμφύλιο πόλεμο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 10 Απριλίου έως τις 12 Απριλίου 2020 και ερεύνησε 1.000 ερωτηθέντες ηλικίας 18 ετών και άνω κάθε μέρα

Γερμανία: Άγαλμα Λένιν που θα ανεγερθεί παρά τις διαμαρτυρίες

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ρωσία στην Γερμανία θα αναγερθεί άγαλμα του Λένιν..με το ζόρι! Το δικαστήριο στο Gelsenkirchen έχει ακυρώσει την εντολή της δημοτικής κυβέρνησης να εμποδίσει την κατασκευή ενός αγάλματος του Βλαντιμίρ Λένιν.

Το άγαλμα τοποθετείται εκεί από το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα της Γερμανίας (MLPD), το οποίο κατέχει το οικόπεδο όπου θα βρίσκεται. Το οικόπεδο βρίσκεται μπροστά από την έδρα του MLPD. Το Gelsenkirchen, μια πόλη περίπου 260.000 πολιτών, βρίσκεται στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη δυτική Γερμανία.

Η κυβέρνηση της πόλης είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την κατασκευή του αγάλματος, υποστηρίζοντας ότι θα παρέμβει στο πρώην κοινόχρηστο κτίριο τράπεζας ταμιευτηρίου Sparkasse, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο οικόπεδο και είναι επίσημα καθορισμένος χώρος εθνικήςκληρονομιάς, σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Welle. Το δικαστήριο απέρριψε αυτό το επιχείρημα, ωστόσο, λέγοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει, καθώς το άγαλμα θα βρίσκεται πάνω από 10 μέτρα από τον τόπο κληρονομιάς.

Στην απόφαση του δικαστηρίου μπορεί ακόμη να ασκηθεί έφεση.

Πολλοί έχουν αντιταχθεί στο άγαλμα, συμπεριλαμβανομένου του Μάρκο Μπουσμάν, βουλευτή του κόμματος της Γερμανικής αντιπολίτευσης, που είναι από το Γκελζενκίρχεν. Ο Buschmann είπε ότι το άγαλμα θα ήταν «ντροπή», καθώς «Λένιν σημαίνει μαζική δολοφονία και ολοκληρωτισμός».

Το MLPD αγνόησε τις επικρίσεις και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε ότι «ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν κέρδισε για άλλη μια φορά μια μεγάλη νίκη». Υποστήριξαν ακόμη ότι το άγαλμα θα χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ