Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νοσοκόμες της πρώτης γραμμής στη Βρετανία βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό γιατί δεν είχαν εξοπλισμό

Πριν από λίγες μέρες, τρεις νοσοκόμες στη Βρετανία, φωτογραφήθηκαν φορώντας σακούλες σκουπιδιών από πάνω μέχρι κάτι, λόγω της έλλειψης προστατευτικού υλικού. Χθες και οι τρεις, σύμφωνα με τη Dailymail, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής ενάντια στη μάχη με τον αόρατο εχθρό, του Νοσοκομείου Northwick Park στο Harrow της Βρετανίας, είναι αναγκασμένο να φοράει σακούλες σκουπιδιών στο κεφάλι και στα πόδια, ως μέτρο «προστασίας» από τον ιό, καθώς το νοσοκομείο υποφέρει από τεράστιες ελλείψεις προστατευτικού υλικού.

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που έχουν εξεταστεί και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφρωνα με εκπρόσωπο του North West University Healthcare NHS Trust του Λονδίνου.

Ο ίδιος ανέφερε: «Πρόκειται για κάτι το ατυχές αλλά αναμενόμενο, καθώς είναι κάτι που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Στηρίζουμε στο έπακρο τα μέλη του προσωπικού μας που νοσούν και τους ευχόμαστε περαστικά».
Σε δηλώσεις της, τον προηγούμενο μήνα, μία νοσοκόμα είχε αναφέρει ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν σακούλες σκουπιδιών λόγω της έλλειψης ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει: «Χρειαζόμαστε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό τώρα, αλλιώς νοσοκόμες και γιατροί θα πεθάνουν. Τόσο απλά. Φροντίζουμε τους ίδιους μας τους συναδέλφους, επειδή κόλλησαν από ασθενείς τους. Είναι λογικό αυτό;».

Δείτε βίντεο από νοσκομείο στη Βρετανία:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ