Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Bill Gates: Ίσως το 2021 με το εμβόλιο η Αμερική να είναι ασφαλής με τον ιό

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates, σε συνέντευξή του στο PBS Newshour, προέβλεψε ότι οι Αμερικάνοι μπορεί να φτάσουμε έως το φθινόπωρο του 2021 για να είναι «εντελώς ασφαλείς» από τον κορονοιό.

Αυτό γιατί θα χρειαστεί πάνω από ένα έτος για να αναπτυχθεί και τεθεί σε χρήση ένα εμβόλιο, σύμφωνα με ερευνητές που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το εμβόλιο είναι κρίσιμο γιατί, μέχρι να φτιαχτεί, τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος. «Μπορεί να βελτιωθούν σε έναν βαθμό, αλλά ο κίνδυνος μιας αναζωπύρωσης θα υπάρχει έως ότι γίνει ευρύς εμβολιασμός».

Η κοινωνική απομάκρυνση βοηθά στη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο στόχος, εξήγησε ο Gates, είναι αυτός ο αριθμός να μειωθεί σε ένα σημείο στο οποίο θα μπορεί να γίνεται «ιχνηλάτηση επαφών», προκειμένου να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα καραντίνας.

Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates έχει αφιερώσει τις τελευταίες δεκαετίες δουλεύοντας πάνω στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος «Bill & Melinda Gates Foundation».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να καταλάβουμε πώς θα είναι η ζωή στις ΗΠΑ σε 6 έως 12 μήνες από σήμερα, ο Gates θεωρεί την Κίνα ένα καλό μοντέλο. «Στέλνουν ανθρώπους πίσω στη δουλειά, αλλά φοράνε μάσκες. Ελέγχουν θερμοκρασίες. Δεν διοργανώνουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Και έτσι έχουν καταφέρει να αποφύγουν μια μεγάλη αναζωούρωση», είπε.

Μια πιθανότητα είναι ότι οι συναθροίσεις θα επιτρέπονται, ανάλογα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως οι συγκεντρώσεις του ευρύ κοινού «μπορεί να μην επανέλθουν έως ότου γίνει ευρύς εμβολιασμός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ