Κόσμος

Κορονοϊός - Σουηδία: Αποτυχημένη η μέθοδος "ανοσία της αγέλης - Χάνεται κόσμος

Δεδομένου ότι ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό συνεχίζει να αυξάνεται στη Σουηδία, η διαχείριση των σορών έχει αρχίσει να αποτελεί πρόβλημα στη χώρα, που επέλεξε έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Γκέτεμποργκ και τη Στοκχόλμη, τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας, ειδικά κοντέινερ - ψυγεία και παγοδρόμια έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να μεταφερθούν εκεί προσωρινά οι σοροί, σύμφωνα με το σουηδικό ραδιόφωνο.

Αυτό αποτελεί μια λύση, μέχρι να γίνουν οι κηδείες των θυμάτων καθώς τα νεκροταφεία και τα νεκροτομεία δεν έχουν θέσεις για τόσους πολλούς νεκρούς.

Συγκεκριμένα, τέσσερα ψυγεία - κοντέινερ έχουν επιστρατευθεί στο Γκέτεμποργκ ενώ παρόμοιες λύσεις έχουν βρεθεί και για τη Στοκχόλμη.

«Θα δουλέψει μια χαρά, δεν έχει δουλειά εκεί τώρα, έχει κρύο και τα φέρετρα μπορούν να τοποθετηθούν στο παγοδρόμιο», δήλωσε η Καταρίνα Εβάνσεθ που διατηρεί γραφείο τελετών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές ταφές αναβλήθηκαν σε όλη τη Σουηδία, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών που ξεμένουν στα νοσοκομεία.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Καρολίνσκα, ένας κρύο αποθηκευτικός χώρος για φαγητό χρησιμοποιείται ως προσωρινό νεκροτομείο, ανέφερε η εφημερίδα Aftonbladet. 

Η Σουηδία, η οποία, σε αντίθεση με τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, απέφυγε την καραντίνα και συνέχισε σε φυσιολογικούς ρυθμούς με μικρούς μόνο περιορισμούς, έχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους από τις άλλες σκανδιναβικές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ