Μπόρις Τζόνσον
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βρετανία: Στην εντατική εισήχθη ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντατική νοσηλεία του Νοσοκομείου μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων του κοροναϊού, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση της Downing Street.

Η κατάσταση του Τζόνσον επιδεινώθηκε το απόγευμα και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ τα συμπτώματα του Μπόρις Τζόνσον έχουν επιδεινωθεί και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαθιστά «όταν αυτό είναι απαραίτητο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Από σήμερα το απόγευμα η κατάσταση του πρωθυπουργού έχει επιδεινωθεί και μετά από σχετική καθοδήγησε του ιατρικού του επιτελείου, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει :«Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του»

Ο κορονοϊός θερίζει ήδη στη Βρετανία όπου οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 5.000 ενώ θέμα δημιουργείται και με την διακυβέρνηση της χώρας μετά την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην ενταντική.

Ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωνε από το πρωί πως είναι καλά και πως μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του από το νοσοκομείο, όμως η πραγματικότητα τον διέψευσε και πλέον αποτελεί ερωτηματικό ποιος κυβερνά τη Βρετανία σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θύμα της οποίας έχει πέσει και ο πρωθυπουργός της.Επισήμως ο  Μπόρις Τζόνσον έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο κ. Johnson ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώσει.

Όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα το πρωί, συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, στο νοσοκομείο, λόγω "επίμονων συμπτωμάτων".

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδε η Daily Mail, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο, ο Βρετανός πρωθυπουργός να αρχίσει αγωγή με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να κάνει εξετάσεις για τα λευκά αιμοσφαίρια, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρών. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ