Κόσμος

"Άβυσσος" η τουρκική κοινωνία: Πάνω από 10 εκατ. οι άνεργοι εν μέσω πανδημίας

Σε δεινή πραγματικά θέση ευρίσκεται η τουρκική κοινωνία που αντιμετωπίζει ένα θανατηφόρο μίγμα προβλημάτων, του κορονοϊού, της πείνας, της έλλειψης νερού και τροφίμων καθώς και της ανεργίας, το οποίο είναι άγνωστο το που μπορεί να την οδηγήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 5 εκατομμύρια Τούρκοι έμειναν είτε προσωρινά είτε μόνιμα άνεργοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID-19).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίπου 144.690 θέσεις εργασίας εξαλείφθηκαν ως μέρος των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας, οδηγώντας σε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των ανέργων, ανακοίνωσαν οι Κεμαλιστές.

Η ανεργία αποτελεί ένα τρομερά σημαντικό πρόβλημα στην Τουρκία, αφού ο αριθμός των ανέργων ανέρχονταν επίσημα σε 4.394.000 πριν από την πανδημία και αν προσθέσουμε τους τωρινούς τότε φτάνουν και ξεπερνούν τα 10 εκατ.

Το κόμμα των Κεμαλιστών (CHP), ανακοίνωσε ότι οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι από ό, τι έχει ανακοινωθεί επίσημα σύμφωνα και με την σημερινή εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με τους Κεμαλιστές,περίπου 5.190.000 άνθρωποι έμειναν άνεργοι όταν έκλεισαν πολλοί χώροι εργασίας από την έναρξη της επιδημίας. Η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν για την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας λόγω των αυστηρών μέτρων κατά του κορονοϊού. Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στις 11 Μαρτίου, υιοθετώντας παράλληλα αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Η έκθεση του κόμματος CHP ανέφερε ότι για παράδειγμα 504.000 άνθρωποι που εργαζόταν στο παρελθόν σε κομμωτήρια ή αίθουσες ομορφιάς, τα οποία διατάχθηκε να κλείσουν, είναι άνεργοι επί του παρόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την εργασία τους έχασαν επίσης 500.000 υπάλληλοι του εμπορίου, 259.000 υπάλληλοι που εργάζονταν σε καφετέριες, 150.000 εργαζόμενοι σε κυλικεία σχολείων, πανεπιστήμια και κοιτώνες, 360.000 οδηγοί και συνοδοί σε σχολικά λεωφορεία,1.900.000 υπάλληλοι εστιατορίων και 1.000.000 εργαζόμενοι πωλητές δρόμων.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Τούρκος πρόεδρος για να μην χάσει την εξουσία μετά τα τόσα προβλήματα στην χώρα;

Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 προβλέπεται "καυτό" καθώς η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εκτονώσει την κρίση που βιώνει σε διάφορους τομείς στο εσωτερικό της, αλλά και τις ήττες σε Συρία και Λιβύη. Προφανείς στόχοι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Η Άγκυρα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για προκαλέσει την Ελλάδα και την Κύπρο με γεωτρήσεις εντός ελληνικής ΑΟΖ, ενώ θα θέσει πιθανόν σε εφαρμογή όλα τα “βρώμικα” σχέδια της για να σωθεί το ισλαμικό καθεστώς.
 
Τα θεμέλια του καθεστώτος Ερντογάν, βιώνει πρωτόγνωρες αναταράξεις και θα επιλέξει την ένταση και ακόμη και την ρήξη των όποιων σχέσεων με τον ελληνισμό, διότι θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει άνετα.

Η χώρα μας προετοιμάζεται προσεκτικά και θα δώσει ηχηρή απάντηση στα όποια σχέδια της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο ή το Αιγαίο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ