Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ο Σοϊλού κοροϊδεύει τους Τούρκους: “Πήραμε μέτρα για τον κορονοϊό πριν καν εκδηλωθεί”

“Προτού ακόμη εκδηλωθεί η επιδημία του κορονοϊού, η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά,” υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Ulke TV.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εκδήλωσης του ιού, είπε ο κ. Σοϊλου, η Τουρκία άρχισε να κατασκευάζει νοσοκομεία στα σύνορά της και να τοποθετεί θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Συνεχίζεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας”


“Παρά τον κορονοϊό, ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιτελούν νυχθημερόν το καθήκον τους ενώ συνεχίζεται η πάλη της χώρας εναντίον της τρομοκρατίας,” τόνισε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλους τους Τούρκους πολίτες άνω των 65.

“Μαζί με τους ιμάμηδές μας, τους αστυνομικούς, τη χωροφυλακή, τους δασκάλους και πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, επισκεφθήκαμε τα σπίτια 725.000 ηλικιωμένων και καλύψαμε τις ανάγκες τους, ” πρόσθεσε.

Και φυσικά… “εχθροί” στα social media


Ο Σοϊλού καταφέρθηκε κατά των fake news που, όπως είπε, κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και είπε ότι το κράτος θα προχωρήσει σε μέτρα.

“Έχουμε εντοπίσει 2.863 λογαριασμούς κοινωνικών μέσων δικτύωσης που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα μας. Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς σχετίζονται με τις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO και DHKP-C,”, είπε.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι ύστερα από τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων μειώθηκαν κατά 98,9% και έχουν τεθεί σε καραντίνα 50 κωμοπόλεις και χωριά σε 21 αστικές περιοχές.

 

 

“Προσπαθούμε να λάβουμε αυστηρότατα μέτρα πριν είναι πολύ αργά,” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ανακοίνωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί αστυνομικές επιχειρήσεις κατά 243 επιχειρήσεων επειδή υπερχρέωσαν πελάτες για μάσκες και προστατευτικό ρουχισμό.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών κάλεσε επίσης όλους τους τούρκους πολίτες να μένουν στο σπίτι τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ