Κόσμος

Ιταλός Δήμαρχος απειλεί να στείλει Αστυνομία με φλογοβόλα στα πάρτι αποφοίτησης

Οι Ιταλοί δήμαρχοι έχουν αρχίσει να γίνονται εξαιρετικά επιθετικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, καθώς πολλοί πολίτες αρνούνται να συμμορφωθούν με τις διαταγές κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Vincenzo De Luca, δήμαρχος της ιταλικής πόλης της Καμπανίας, σε μια θυμωμένη ομιλία από τη σελίδα του στο Facebook απειλούσε να στείλει την αστυνομία "με φλογοβόλα" σε παράνομες συγκεντρώσεις, όπως πάρτι αποφοίτησης που συνέβαιναν εν μέσω της εθνικής καραντίνας. "Λαμβάνω ειδήσεις ότι μερικοί θα ήθελαν να κάνουν πάρτι αποφοίτησης ... Θα στείλουμε αστυνομία. Με φλογοβόλα ", δήλωσε ο De Luca.

Σε μια άλλη περίπτωση που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Massimiliano Presciutti, δήμαρχος του Reggio Calabria, παραπονέθηκε για τους ανθρώπους που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους όπως ο Will Smith στο I Am Legend. "Πού πηγαίνετε όλοι; Εσύ και τα σκυλιά σου ... που πρέπει να έχουν λουρί " είπε σε ένα βίντεο. Ο Presciutti ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε κάποιους που έβγαζαν τα σκυλιά τους για να τους επικρίνει που είναι έξω."Τους σταμάτησα και είπα,"Κοιτάξτε, αυτό δεν είναι μια ταινία. Δεν είσαι ο Will Smith στο I Am Legend. Πηγαίνετε στο σπίτι ", είπε.

Επίσης ο Αντόνιο Τούτολο, ο δήμαρχος της Λουτσέρα ήταν αναστατωμένος που οι άνθρωποι έβγαιναν για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. "Να φτάσουμε σε κομμωτήρια από κινητά; Τι είναι αυτό το γ*** ; Ποιος θα σας δει με τα γ*** μαλλιά σας αφου όλοι είναι σε καραντίνα;" είπε.

Οι δρόμοι είναι ως επί το πλείστον άδειοι σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που αψηφούν την εντολή για διάφορους λόγους. Η αστυνομία λέει ότι σε τουλάχιστον 40.000 πολίτες είχαν επιβληθεί πρόστιμα επειδή ήταν εκτός σπιτιού την πρώτης εβδομάδα της καραντίνας. Οι Ιταλοί που έχουν βρεθεί να σπάνε την καραντίνα ενώ είναι μολυσμένοι με τον ιό θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν 21 χρόνια φυλάκισης.

Ακόμα και οι συγκεντρώσεις όπως οι κηδείες έχουν απαγορευτεί. Τουλάχιστον 50 άτομα στη Σικελία αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές διώξεις μετά από παραβίαση της εντολής απομόνωσης μετά την κηδεία ενός αγαπημένου τους προσώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ