Τουρκία, κορωνοϊός
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: 15 νεκροί από τον κορωνοϊό – 2.433 τα κρούσματα

Τουλάχιστον 15 νέους θανάτους μετρά σήμερα Τετάρτη η Τουρκία, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 59, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, λίγες ώρες αφού ο Ερντογάν δήλωνε πως η κρίση "θα τελειώσει εντός 2-3 εβδομάδων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχα, τα κρούσματα ανέρχονται στα 2.433, 561 περισσότερα το τελευταίο 24ωρο.  «Οι αριθμοί δεν μπορούν να εκφράσουν τον πόνο του χαμού, ούτε την αγωνία. Ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε με μηδέν κίνδυνο. Τα μέτρα μας ενώνουν με τη ζωή», ήταν το αποψινό μήνυμα του Φαχρετίν Κοτζά στο twitter, ανακοινώνοντας το νέο απολογισμό.

Η Τουρκία θεωρείται μία από τις υγειονομικές "βόμβες" του πλανήτη πλέον, και όσα μηνύματα "αισιοδοξίας" και "ομοψυχίας" κι αν στείλει ο επίδοξος Σουλτάνος στο λαό του, οι χειρισμοί στην πανδημία του κορωνοϊού, οι απώλειες σε Συρία και Λιβύη, καθώς και η πείνα σε συνδυασμό με τα όλο και πιο έντονα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα, οι Τούρκοι δεν πρόκειται ανεχθούν περαιτέρω προβλήματα που προκύπτουν από την πολιτική του καθεστώτος ΑΚΡ.

Νωρίτερα, νέο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα απηύθυνε την Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα προς τον τουρκικό λαό. «Αν πιστέψουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε 83 εκατομμύρια μια καρδιά».

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβλεψε μάλιστα ότι σε 2-3 εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την κρίση. «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους σενάριο. Με μια καλή απομόνωση, θα σταματήσουμε το ρυθμό εξάπλωσης της νόσου εντός 2-3 εβδομάδων και σίγουρα θα βγούμε από αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερες δυνατές ζημίες.

Διαφορετικά, όπως έχουμε διαπιστώσει από πολλά παραδείγματα στο περιβάλλον μας, θα  αντιμετωπίσουμε αναπόφευκτα πιο βαριές συνέπειες και θα έρθουμε αντιμέτωποι με πιο αυστηρά μέτρα.

Όπως κάνουμε το καθήκον ως κράτος, αναμένουμε την ίδια στήριξη και ευαισθησία κι από τους πολίτες μας», τόνισε, απευθύνοντας ειδικά έκκληση προς τους ηλικιωμένους να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους χωρίς να βγαίνουν έξω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ