Κόσμος

Καναδάς: Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Bill Morneau είπε στους νομοθέτες της Γερουσίας ότι σκοπεύει να κάνει άλλη μια ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα σχετικά με νέα θετικά μέτρα για να βοηθήσει την οικονομία.

Οι νέες ανακοινώσεις

Τα σχόλια ήρθαν αφού οι κυβερνώντες Φιλελεύθεροι κατέληξαν σε συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων με πακέτο κινήτρων 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($ 57 δισεκατομμυρίων) για την ενίσχυση μιας οικονομίας που καταστράφηκε από τον κορωνοϊό.

Η Γερουσία συζητά επί του παρόντος το σχέδιο αυτό και πρέπει να το εγκρίνει σήμερα. «Θα υπάρξει άλλη μια ανακοίνωση τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα και αυτό θα περιλαμβάνει για τους Καναδούς τι νομίζουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε ενόψει αυτής της πρόκλησης», ανέφερε ο Morneau στη μαρτυρία του.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει κάποιο είδος βοήθειας για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και τον ενεργειακό τομέα, μετά από τις δαπάνες και τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωσή του ο Morneau δήλωσε ότι βρίσκεται σε ωριαία επαφή με τον ενεργειακό τομέα και η κυβέρνησή του συνεργάζεται στενά με τις αεροπορικές εταιρείες. Ο «τομέας της ενέργειας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Morneau.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ