Ισπανικό γηροκομείο
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Παγίδα θανάτου τα γηροκομεία σε Ιταλία και Ισπανία

Τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία υπάρχει ανοικτή συζήτηση για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Με δεδομένο το γεγονός πως τα νοσοκομεία της Ιταλίας έχουν υπερκορεστεί και δεν προλαβαίνουν να περιθάλψουν όλους τους ασθενείς δίνοντας προτεραιότητα στις μικρότερες ηλικίες για μηχανική υποστήριξη, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να μετατραπούν τα γηροκομεία σε μίνι ιατρικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αυτό θα είναι τραγικό και θα μολύνει και τους υπόλοιπες γέροντες καθώς τα γηροκομεία δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές», είπε αξιωματούχος της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Σε ορισμένες πόλεις πάντως το πρόγραμμα ξεκίνησε ενώ και η πυροσβεστική έδωσε άδεια για χρήση φιαλών οξυγόνου εντός των γηροκομείων όπου για λόγους ασφαλείας απαγορεύονταν.

Τραγική είναι η κατάσταση με τα γηροκομεία και στην Ισπανία. Μάλιστα σε σύγκριση με την Ιταλία είναι ακόμα χειρότερα εκτιμούν γιατροί και παρατηρητές της εξέλιξης της επιδημίας. Στην Ισπανία υπολογίζεται πως τα γηροκομεία έχουν μετατραπεί σε «σφαγεία». Σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 400 ηλικιωμένοι που προέρχονται από νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Κανείς δεν προλαβαίνει να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να περιθάλψει τους ηλικιωμένους οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι και φυσικά αποτελούν υγειονομική βόμβα για τις μεγαλουπόλεις όπου η επιδημία κινείται ανεξέλεγκτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...