Κόσμος

Βρετανία: Ακροαριστεροί καλούν για "Εργατική Τζιχάντ"

Οι υποστηρικτές της Rebecca Long-Bailey, μιας νέας ακροαριστερής βουλευτού και πιθανής μελλοντικής ηγέτιδας του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ζητούν την "πραγματική Εργατική Τζιχάντ που θα φέρει την ισότητα για όλους" μέσα από τον πολιτικό ιστότοπο Guido Fawkes.

Τα μηνύματα αποστέλλονταν σε μια ομάδα WhatsApp που ονομάζεται "LDN για την RLB" και ανταλλάσσουν απόψεις χωρίς ανησυχία για τους αρνητικούς συνειρμούς της λέξης Jihad. Το Εργατικό Κόμμα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως όχημα για τους ισλαμιστές. Ο σημερινός ηγέτης, Jeremy Corbyn, κάλεσε τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ σε συνάντηση στο Westminster όπου τους ανέφερε ως «φίλους» και ψήφισαν κατά της απαγόρευσης της Αλ Κάιντα. Πιο πρόσφατα, οι Βρετανοί εξουσιαστές όλοι συμφώνησαν στη σκληρή γραμμή απέναντι στην ισλαμική ομάδα The Muslim Council of Britain που έχει σχέση με τον εξτρεμισμό. Το Εργατικό Κόμμα όμως διέκοψε την καμπάνια του υποψηφίου Trevor Phillips για...«ισλαμοφοβία».

Η Rebecca Long-Bailey, που θεωρείται ως ο πιο αριστερός υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος, πιθανότατα θα συνεχίσει να οδηγεί το κόμμα στην ίδια ριζοσπαστική κατεύθυνση με τον Jeremy Corbyn. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγετική συμπεριφορά προκάλεσε διαμάχες, αφού διόρισε έναν αυτοαποκαλούμενο σταλινικό ως διαχειριστή της εκστρατείας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ