Κόσμος

Φεστιβάλ στο Βέλγιο: Ανεπιθύμητοι οι λευκοί

Αυτό το μήνα οι Βρυξέλλες θα γιορτάσουν το «Μήνα Μαύρης Ιστορίας», και σιτ πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση - το Μαύρο Απελευθερωτικό γεγονός - όπου οι λευκοί απλά δεν είναι ευπρόσδεκτοι, εκτός εάν βέβαια είναι εκεί για να προσφέρουν εθελοντική εργασία, να φροντίσουν τους μαύρους συμμετέχοντες ή αν συνοδεύονται από έναν ή περισσότερους μαύρους.

"Οι μη μαύροι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι μόνο αν συνοδεύονται από μαύρο άτομο. Οι μαύροι έχουν πάντα προτεραιότητα ", αναφέρει η περιγραφή του γεγονότος.Είναι ενδιαφέρον ότι οι λευκοί καλωσορίζονται μονάχα από τους διοργανωτές εκδηλώσεων αν συμμετάσχουν για να καθαρίσουν τα σκουπίδια εκείνων που θα παρακολουθούν το Μαύρο Απελευθερωτικό γεγονός."Οι μη μαύροι καλούνται να κάνουν εθελοντική εργασία για τους συμμετέχοντες και τον χώρο, στη συνέχεια να μαγειρεύουν και να τακτοποιούν και να κάνουν δωρεά MINIMUM € 10 ανά άτομο", αναφέρει η περιγραφή του φεστιβάλ.

Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη βελγική πρωτεύουσα.. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης είναι το πώς οι μαύροι άνθρωποι στην Ευρώπη μπορούν να «απελευθερωθούν» από τις διακρίσεις.

Ο μαύρος ρατσισμός εξελίσσεται γοργά...

Πριν από ένα μήνα είχαμε ένα απίστευτο περιστατικό σε διάλεξη σε "Πολυπολιτισμικό" Πανεπιστημιακό Χώρο μια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια καταγράφηκε σε βίντεο να ζητάει από τους λευκούς να εγκαταλείψουν αυτό που φαίνεται να είναι ένας κοινός χώρος του Πανεπιστημίου, όπου κάθεται και εργάζεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ