ΗΠΑ
Ενημερώθηκε στις:

Μαύρος ρατσισμός: "Υπάρχουν πάρα πολλοί Λευκοί άνθρωποι εδώ" - Βίντεο

Τίποτα δεν λέει ότι ο «πολυ-πολιτισμός» μοιάζει σαν να ξεχωρίζει ανθρώπους μιας φυλής και να τους λέει ότι δεν ανήκουν σε κοινό χώρο. Τέτοια ήταν η περίπτωση σε ένα βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου...

Το βίντεο, που ονομάζεται "μαύρο κορίτσι λέει σε λευκούς να εγκαταλείψουν το πολυπολιτισμικό φοιτητικό κέντρο", δείχνει μια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια που ζητάει από τους λευκούς να εγκαταλείψουν αυτό που φαίνεται να είναι ένας κοινός χώρος του Πανεπιστημίου, όπου κάθεται και εργάζεται.

 

"Αν δεν ήξερα ότι αυτό είναι το MSC και ειλικρινά, υπάρχουν πάρα πολλοί λευκοί άνθρωποι εδώ και αυτό είναι ένας χώρος για τους έγχρωμους ανθρώπους οπότε απλά να γνωρίζετε πραγματικά το χώρο πουβρίσκεστε επειδή κάνει μερικούς από εμάς τους POC (ανθρώπους του χρώματος) να αισθάνονται άβολα όταν βλέπουμε πολλούς λευκούς εδώ.” είπε η κοπέλα και συνεχίζει: "Είναι ανοιχτό μόνο για τέσσερις ημέρες και ειλικρινά υπάρχει όλο το Πανεπιστήμιο για εσάς. πολλά σημεία να βρίσκεστε και υπάρχουν λίγοι χώροι για εμάς".

Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αντίδραση από άλλους μαθητές στο βίντεο, ένας εκ των οποίων φαίνεται να είναι ασιατικής καταγωγής φοιτητής που εργάζεται σε φορητό υπολογιστή στο παρασκήνιο.

Όπως σημείωσε ένας blogger, το βίντεο ξεκίνησε αρχικά με tweeted από έναν φοιτητή με το όνομα χρήστη WUF (@WafaFlofa_Flame), ο οποίος αναφερόταν σε λευκούς φοιτητές ως "ένα σωρό εισβολείς" προτού διαγράψει το λογαριασμό του στο Twitter.

Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε σύντομα δήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι τα κέντρα «είναι ανοιχτά σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ