Κόσμος

Νορβηγικό σούπερ μάρκετ θα ξεκινήσει να πουλάει burgers εντόμων

Η νορβηγική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Meny θα ξεκινήσει σύντομα να πουλάει ένα μπέργκερ με διαφορετική πηγή πρωτεΐνης, τους γρύλους.

Πέρυσι, το σούπερ μάρκετ προσπάθησε να πουλήσει ψωμί με σκουλήκια, αλλά αυτό δεν κατέστη επιτυχές. Το τμήμα μάρκετινγκ της Meny πιστεύει προφανώς ότι τα μπιφτέκια εντόμων θα είναι ευκολότερα για το κοινό να τα καταπιούν, αναφέρει η νορβηγική ηλεκτρονική εφημερίδα Resett.

"Είναι δύσκολο να δούμε αν οι νορβηγοί καταναλωτές είναι περισσότερο ανοιχτοί στα έντομα σε ένα burger από το ψωμί, αλλά ο σύνδεσμος για τη δοκιμή εναλλακτικών πηγών πρωτεϊνών, όπως τα έντομα, συνδέεται πιθανότατα πιο στενά με ένα burger", λέει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Meny, Nina Horn Hynne, στον ιστότοπο ειδήσεων E24.

Στη Νορβηγία - όπως και σε κάθε άλλη δυτική χώρα - ο λαός βομβαρδίζεται με "αλήθειες" ότι η κατανάλωση κρέατος πρέπει να μειωθεί για να σωθεί ο πλανήτης.

Μερικοί από το προσωπικό του γραφείου στη Meny έχουν δοκιμάσει το νέο μπέργκερ...

"Έχει καλή γεύση" λέει ένας εργαζόμενος στη Meny, προσθέτοντας "Τραγανό αλλά με λίγο ασυνήθιστη γεύση".

Ο Thomas Rognstad, πρόεδρος της Urban Food στη Νορβηγία, λέει ότι τα burgers με έντομα είναι εύκολο να γίνουν.

"Τροφοδοτούμε τα τρόφιμα από τα καταστήματα τροφίμων. Οι γρύλοι περιέχουν 60% πρωτεΐνη ".

Οι γρύλοι αλέθονται σε αλεύρι, με ένα μπιφτέκι 100 κιλών να περιέχει 6.9 κιλά αλεύρι εντόμων

Τα μπιφτέκια γρύλων θα πωλούνται για 299 NOK (30 ευρώ) ανά κιλό. Όσον αφορά το κατά πόσον θα υπάρξουν πρόθυμοι να καταναλώσουν αυτά τα πράγματα παραμένει προς συζήτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...