Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κορωνοϊός: Μυστήριο με δύο νεκρούς Ιρανούς από τον ιό - Δεν είχαν έρθει σε επαφή με Κινέζους

Δυο κάτοικοι του Ιράν έχασαν την ζωή τους καθώς μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Η υπόθεση των δύο θυμάτων από την περιοχή του Κομ, προκαλεί νέα ανησυχία ωστόσο, καθώς όπως έχει διευκρινιστεί, οι Ιρανοί δεν είχαν έρθει σε επαφή με Κινέζους, αλλά ούτε είχαν επισκεφτεί την Κίνα τόσο οι ίδιοι, όσο και κάποιος από το οικείο περιβάλλον τους.

Ο Μασούντ Μαρντανί, μέλος της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας του Ιράν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik πως δεν έχει λάβει πληροφορίες για άλλα κρούσματα της ασθένειας οπουδήποτε αλλού στο Ιράν.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν «τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους που μολύνθηκαν στην Κομ» και «είναι πιθανό η ασθένεια να μεταδόθηκε από ταξιδιώτη προερχόμενο από κάποια από τις γειτονικές χώρες, όμως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε από πού ήρθε», ανέφερε ο Μαρντανί. Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει ξεπεράσει τους 2.100 νεκρούς.

Κορωνοϊός: Άλλα 31 κρούσματα στη Νότια Κορέα

Εν τω μεταξύ, στην Νότια Κορέα αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα. Άλλα 31 επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές, με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να φτάνει τα 82. Από τα νέα κρούσματα, τα 23 συνδέονται με μια λειτουργία σε εκκλησία όπου είχε παρευρεθεί γυναίκα 61 ετών στην πόλη Νταεγού, πριν αποκαλυφθεί ότι ήταν φορέας του COVID-19, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η εκκλησία επιβεβαίωσε ότι δέκα ενορίτες μολύνθηκαν από τη γυναίκα, που πήγε στη λειτουργία αγνοώντας πως ήταν φορέας του κορωνοϊού.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ