Παράνομα εκτροφεία Ισπανία
Κόσμος

Φρίκη: Έκοβαν τις φωνητικές χορδές σκύλων για να μη γαβγίζουν-Βίντεο

Η αστυνομία της Ισπανίας πραγματοποίησε εφόδους σε δύο παράνομα εκτροφεία με κουτάβια, στα περίχωρα της Μαδρίτης, και προχώρησε στη σύλληψη πέντε ατόμων.

Μεταξύ των διασωθέντων τετράποδων, τα περισσότερα ράτσας τσιουάουα και πομεράνιαν, η αστυνομία βρήκε δύο νεκρά ζώα, τα οποία είχαν τυλίξει σε εφημερίδες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτροφείς είχαν κόψει από κάποιους σκύλους τις φωνητικές χορδές, πιθανόν για να τους εμποδίζουν να γαβγίζουν και να ειδοποιούν τους γείτονες.      

Οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες ήταν κτηνίατροι, που βοήθησαν στο να καλύπτεται η επιχείρηση από ένα πέπλο νομιμότητας, καθώς παρείχαν επίσημα πιστοποιητικά, ενώ τοποθετούσαν στα σκυλιά και μικροτσίπ αναγνώρισης.

Η οργάνωση ήταν ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς στην Ευρώπη τσιουάουα και πομεράνιαν και πωλούσε σκύλους σε ολόκληρη την Ισπανία, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των ζώων. Η αστυνομία πιστεύει ότι η οργάνωση είχε αποκομίσει κέρδη άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα 10 και πλέον ετών.          

Τα σκυλιά, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν στοιβαγμένα κατά τριάδες σε ένα κλουβί, χωμένα σε υπόγεια, τα φροντίζουν τώρα φιλοζωικές οργανώσεις, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την τύχη τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

f35
Ελληνοτουρκικά 0

Η Ισραηλινή επίθεση στο Κατάρ "σκότωσε" την πώληση των Αμερικανικών F-35 στην Τουρκία - Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει "το πάνω χέρι" στο Αιγαίο

Έχοντας η Πολεμική Αεροπορία μας το πάνω χέρι στο Αιγαίο, θα αποτελούσε ισχυρότατο ανασχετικό παράγοντα στα επιθετικά -...