Κόσμος

"Έφαγαν τα μουστάκια τους" για το μουστάκι του πρέσβη

Το μουστάκι του 63χρονου Αμερικανού πρεσβευτή Harry Harris, ο οποίος διορίστηκε στην Πρεσβεία της Σεούλ τον Ιούλιο του 2018, έχει γίνει μια νέα πηγή έντασης στη Νότια Κορέα.

Ο 63χρονος Αμερικανός πρεσβευτής στη Σεούλ Χάρι Χάρις, η μητέρα του οποίου είναι Ιαπωνικής καταγωγής, έχει δεχθεί αυξανόμενες επικρίσεις και αντιδράσεις στη Νότια Κορέα για το παχύ του μουστάκι που λένε ότι θυμίζει την αποικιακή εποχή της χώρας (1910-1945).

Ο πρεσβευτής, ναύαρχος εν αποστρατεία, των Η.Π.Α., έχει γίνει...viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ενώ η αποικιοκρατία παραμένει μια από τις κυριότερες εντάσεις μεταξύ της Σεούλ και του Τόκιο, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταύτισαν το μουστάκι του πρέσβη με άλλες εποχές, υποστηρίζοντας πως  8 ιαπωνικά στελέχη στην αποικιακή περίοδο της Νότιας Κορέας είχαν χοντρά μουστάκια ...

Η εφημερίδα Korea Times σημειώνει ότι ο Harris που συχνά ενεργεί όχι ως "πρεσβευτής αλλά ως γενικός κυβερνήτης" διαταράσσει τον λαό της Νότιας Κορέας.

Ο Πρέσβης, σε πρόσφατο δελτίο τύπου, αντιτάχθηκε στην κριτική εναντίον του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτη οφείλεται στις ιαπωνικές καταβολές του, και όχι στο μουστάκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ζήτησε πέρυσι από τη διοίκηση της Σεούλ να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να μοιραστούν το βάρος των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα αυτή. Το αίτημα οδήγησε σε διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ