Κόσμος

"Έφαγαν τα μουστάκια τους" για το μουστάκι του πρέσβη

Το μουστάκι του 63χρονου Αμερικανού πρεσβευτή Harry Harris, ο οποίος διορίστηκε στην Πρεσβεία της Σεούλ τον Ιούλιο του 2018, έχει γίνει μια νέα πηγή έντασης στη Νότια Κορέα.

Ο 63χρονος Αμερικανός πρεσβευτής στη Σεούλ Χάρι Χάρις, η μητέρα του οποίου είναι Ιαπωνικής καταγωγής, έχει δεχθεί αυξανόμενες επικρίσεις και αντιδράσεις στη Νότια Κορέα για το παχύ του μουστάκι που λένε ότι θυμίζει την αποικιακή εποχή της χώρας (1910-1945).

Ο πρεσβευτής, ναύαρχος εν αποστρατεία, των Η.Π.Α., έχει γίνει...viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ενώ η αποικιοκρατία παραμένει μια από τις κυριότερες εντάσεις μεταξύ της Σεούλ και του Τόκιο, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταύτισαν το μουστάκι του πρέσβη με άλλες εποχές, υποστηρίζοντας πως  8 ιαπωνικά στελέχη στην αποικιακή περίοδο της Νότιας Κορέας είχαν χοντρά μουστάκια ...

Η εφημερίδα Korea Times σημειώνει ότι ο Harris που συχνά ενεργεί όχι ως "πρεσβευτής αλλά ως γενικός κυβερνήτης" διαταράσσει τον λαό της Νότιας Κορέας.

Ο Πρέσβης, σε πρόσφατο δελτίο τύπου, αντιτάχθηκε στην κριτική εναντίον του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτη οφείλεται στις ιαπωνικές καταβολές του, και όχι στο μουστάκι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ζήτησε πέρυσι από τη διοίκηση της Σεούλ να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να μοιραστούν το βάρος των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα αυτή. Το αίτημα οδήγησε σε διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ