Κόσμος

Κουρτς: Η ταυτότητά μας διαβρώνεται με τη λαθρομετανάστευση

Παρά το γεγονός ότι χάθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης τον Μάιο που οδήγησε στην κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού της Αυστρίας, ο καγκελάριος Sebastian Kurz, ο νεώτερος καγκελάριος στην ιστορία της Αυστρίας, κέρδισε μια αποφασιστική επανεκλογή τον Σεπτέμβριο.

Αλλά αντί να αναζωογονήσει τη συμμαχία του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος με το υπερ-συντηρητικό Κόμμα Ελευθερίας, ο Κούρτς επέστρεψε μετά από ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που διαπράχθηκε από πρώην συνεργάτη του συνασπισμού και αποφάσισε να προσπαθήσει να σχηματίσει νέο συνασπισμό με το κεντροαριστερό Κόμμα των Πρασίνων.

Ο "γάμος" των συντηρητικών και των φιλελεύθερων οδήγησε σε κάποιες ενδιαφέρουσες πολιτικές προτεραιότητες.

Για παράδειγμα, στην πρώτη του συνέντευξη στον διεθνή Τύπο από τότε που ανέλαβε επίσημα την εξουσία την περασμένη εβδομάδα, ο Kurz είπε στους FT ότι οι κορυφαίες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησής του θα είναι να καταπολεμήσουν την αλλαγή του κλίματος και να περιορίσουν τη μετανάστευση.

Όπως εξήγησε ο Kurz, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, αλλά η καταπολέμηση της μετανάστευσης είναι εξίσου σημαντική. Επειδή η ιουδαϊκο-χριστιανική ταυτότητα της Αυστρίας θα εξακολουθήσει να διαβρώνεται, εάν η Ευρώπη δεν πάρει τα όπλα της γύρω από τη λαθρομετανάστευση.

"Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αποφασίσουμε ποιος θα ζήσει στη χώρα μας ... αν δεν καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση, η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια σε πέντε, 10 ή 20 χρόνια", δήλωσε οι Financial Times. "Αν δεν ελέγξουμε ποιος μπορεί να έρθει, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε με ασφάλεια ... και δεν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας".

Ο Kurz υποσχέθηκε να συνεχίσει να πιέζει στην Ευρώπη για αυστηρότερη αστυνόμευση της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο. Επέκρινε το σημερινό σύστημα ως «εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή Ένωση» που ενθάρρυνε τις διέλευση και τους λαθρεμπόρους.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησής του καλεί επίσης να καταστήσει την Αυστρία ουδέτερη σε άνθρακα μέχρι το 2040, καθώς και την απαγόρευση των γυναικών κάτω των 14 ετών να φορούν μαντίλες στα σχολεία.

Τέλος, ο Kurz ζητεί επίσης την προληπτική κράτηση των μεταναστών που είναι ύποπτοι για εξτρεμισμό.

Ήταν καθήκον της κυβέρνησης να "προστατεύσει τα νεαρά κορίτσια", είπε, αποκρύπτοντας "την επιρροή ... από μετανάστες από διάφορα μέρη του κόσμου που νομίζω ότι είναι επικίνδυνοι σε πολλές περιοχές". Είπε ότι ήταν περήφανος που η Αυστρία ήταν μια "χριστιανική χώρα".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ