Κόσμος

Κοινοβούλιο Νέας Ζηλανδίας: Πολιτικός φέρνει σακουλάκι με «χόρτο» στη Βουλή (βίντεο)


Η αντιπρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, Πόλα Μπένετ, έβαλε «φωτιά» στο κοινοβούλιο της χώρας όταν παρουσίασε στην αίθουσα κάτι που φαινόταν ως νάιλον σακουλάκι με κάνναβη, κατά τη συνεδρίαση για τη νομιμοποίηση του χασίς, προκαλώντας, ταυτόχρονα, την έκπληξη και τα γέλια των βουλευτών.

«Νομίζει ότι προωθεί την ευημερία των Νεοζηλανδών όταν χάρη στη νομοθεσία της κυβέρνησής της οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να αγοράζουν νόμιμα μέχρι 14 γραμ. "χόρτο" την ημέρα;», ρώτησε η Μπένετ την πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν, κρατώντας στα χέρια της αυτό που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν ένα σακουλάκι με αποξηραμένη ρίγανη, και προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων βουλευτών.

https://twitter.com/paulabennettmp/status/1202047132271644672

​Θέμα της συζήτησης ήταν το ημερήσιο όριο των 14 γραμ. κάνναβης που θα μπορούν ν’ αγοράζουν οι Νεοζηλανδοί, πριν από το επικείμενο δημοψήφισμα, μαζί με τις εθνικές εκλογές του 2020.

«Έχω ακούσει ότι είναι πάρα πολύ», σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Τρέισι Μάρτιν. «Έχω ακούσει ότι είναι περίπου 40 τσιγαριλίκια, είναι τεράστιο νούμερο», σχολίασε ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος, Μπρετ Χάντσον, ενώ ο βουλευτής των εργατικών, Κίρι Άλεν, τοποθέτησε την προτεινόμενη ποσότητα στα 20 τσιγάρα χασίς.

Στην απάντησή της η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προτεινόμενη επιτρεπόμενη, ημερήσια ποσότητα θα είναι το μισό εκείνης στον Καναδά και τις ΗΠΑ,  στις περιοχές όπου επιτρέπεται νόμιμα η αγορά κάνναβης στους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ