Κόσμος

Για γέλια ή για κλάμματα; «Ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος!» ισχυρίζεται πολιτικός στην Ιταλία

Σύμβουλος στη βορειοανατολική Ιταλία έκανε μια αλλόκοτη παρέμβαση σχετικά με τον Ιουδαϊσμό του Ιησού. Ο συγκεκριμένος πολιτικός έφερε αναστάτωση στην Ιταλία επικρίνοντας μια εξέχουσα επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και λέγοντας ότι το να αποκαλέσει τον Ιησού Εβραίο είναι προσβλητικό για τους Χριστιανούς.

Οι παρατηρήσεις του Φάμπιο Τούιαχ - ενός μέλους του συμβουλίου στη βορειοανατολική πόλη της Τεργέστης - πυροδότησαν ευρύτατη αντίδραση στα social media καθώς και οργή για έκφραση αντισημιτικών σχολίων.

Τα σχόλια του Tuiach συνδέονται με την υπόθεση που αφορά την Liliana Segre, την 89χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, η οποία πρόσφατα τέθηκε υπό την αστυνομική προστασία αφού έλαβε εκατοντάδες αντισημιτικά μηνύματα μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Segre, που είναι γερουσιαστής στο ιταλικό κοινοβούλιο, έχει γίνει στόχος για διαδικτυακή κακοποίηση από τότε που ζήτησε τη δημιουργία κοινοβουλευτικής επιτροπής για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομιλίας μίσους στο διαδίκτυο. Αφού της δόθηκαν αστυνομικοί σωματοφύλακες μετά τις απειλές θανάτου, διάφορες πόλεις της Ιταλίας άρχισαν να την ονομάζουν επίτιμο πολίτη ως δείγμα υποστήριξης.

Όταν ο δήμος της Τεργέστης συναντήθηκε για να ψηφίσει τη χορήγηση αυτής της τιμής , ο Τούιαχ, 39 ετών, μίλησε εναντίον της πρότασης.

"Θα ήθελα με χαρά αυτή την ωραία μικρή γιαγιά για τσάι, έχω μεγάλο σεβασμό γι 'αυτήν", δήλωσε ο Tuiach στη συνέλευση. "Αλλά ως κάποιος που είναι βαθιά Καθολικός, ήμουν μπερδεμένος και προσβεβλημένος επειδή είπε ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος - ενώ για μένα ήταν ο Υιός του Θεού".

«Αγαπητέ Tuiach, ο Ιησούς ήταν Εβραίος: δεν είναι η Segre που το λέει αυτό αλλά η Βίβλος», αναφέρει ένας τίτλος στην αριστερή εφημερίδα La Repubblica το Σάββατο, σε ένα από τα πολλά άρθρα γνώμης που επικρίνουν τον τοπικό πολιτικό.

Φυσικά, τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν ακόμη πιο σκληρά απέναντι στον Tuiach.

"Ήταν προσβεβλημένος επειδή η Λιλιάνα Σέγκρε αποκάλυψε σε αυτόν ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος", λέει ένα tweet. «Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί όταν θα ανακαλύψει ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει». «Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Τούιαχ είναι στο σκοτάδι για τον Ιησού που είναι Εβραίος, αλλά νομίζει ότι είναι απογοητευτικό», σημείωσε άλλος χρήστης.

Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να υπερασπιστούν τις χριστιανικές μας ρίζες, αλλά δεν γνωρίζουν καν από πού προέρχονται αυτές οι ρίζες».

Ο Tuiach, ο οποίος είναι επίσης βαρέων βαρών μπόξερ, εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τεργέστης το 2016 που υπηρετεί τη Λέγκα, το σκληροπυρηνικό αντι-μεταναστευτικό κόμμα υπό την ηγεσία του πρώην αντιπροέδρου κ. Matteo Salvini.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ