Κόσμος

EKTAKTO: Προβοκάτσια της Άγκυρας - Φιλότουρκοι μαχητές επιτέθηκαν κοντά σε ρωσικό αρχηγείο στη Β. Συρία

Πριν από λίγες ώρες, ρωσικά και κουρδικά ΜΜΕ δημοσίευσαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες φιλότουρκοι μαχητές πραγματοποίησαν επίθεση κοντά στο ρωσικό στρατιωτικό αρχηγείο στην πόλη Tel Rifaat, ερχόμενοι σε αντίθεση με τις συμφωνίες Άγκυρας και Μόσχας.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro δεν έχει πληροφορίες σχετικά με την παρουσία των ρωσικού αρχηγείου στην περιοχή του Tel Rifaat, ωστόσο η πληροφορία ότι οι φιλότουρκοι μαχητές επιτέθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή είναι αλήθεια, λόγω φωτογραφιών και πληροφοριών από άλλες πηγές που επιβεβαίωσαν τις βολές πυροβολικού κατά των ρωσικών δυνάμεων, εκ των υστέρων.

Δεδομένων των πληροφοριών που παρέχονται από το κουρδικό δίκτυο Rojava, τα βλήματα έπεσαν κοντά στο ρωσικό στρατιωτικό αρχηγείο, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενες υλικές ζημίες ή θύματα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η επίθεση των φιλοτουρκικών διεξήχθη, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέλυσε τις συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας και απείλησε να επαναλάβει τη στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος.

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1196797435617656832?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1196797435617656832&ref_url=http%3A%2F%2Favia.pro%2Fnews%2Ftureckie-terroristy-atakovali-rossiyskiy-voennyy-shtab

Δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση για το θέμα αυτό.

Χθες σύμφωνα με άρθρο μας  αναφέραμε ότι μεγάλη σύγκρουση προέκυψε μεταξύ Τούρκων και Ρώσων. Eπίσημη αφορμή για την “σύγκρουση” του ρωσικού ΥΠΑΜ και του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, είναι η πρόθεση της Άγκυρας για “δεύτερη εισβολή” στην Β.Συρία σε συνεργασία όμως με αμερικανικές δυνάμεις.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, επικαλούμενος τον υπουργό εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και την πρόθεση του για κάτι τέτοιο, τόνισε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου για την Συρία δεν ανταποκρίνονται στην συμφωνία των δύο πλευρών και αφορούν “ανεξάρτητες κινήσεις” της Τουρκίας εκτός συμφωνιών.

Ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός δήλωσε με μεγάλη σοβαρότητα ότι οποιαδήποτε τουρκική απερίσκεπτη κίνηση στην βόρεια Συρία θα φέρει στην επιφάνεια μια νέα ακόμα μεγαλύτερη απειλή κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας.

Σήμερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ . Σ. Λαβρώφ δήλωσε ότι η Τουρκία "υποσχέθηκε" να μην προβεί σε καμία κίνηση στην Βόρεια Συρία χωρίς συνενοήση με την Μόσχα, υλοποιώντας μία ακόμη «κυβίστηση» στον αέρα, η οποία αποτελεί πλέον κανόνα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Όλα αυτά όμως μας βάζουν σε σκέψεις για τα αληθινά σχέδια των Τούρκων στην Συρία, μιας και όπως φαίνεται η Άγκυρα θέλει να διώξει Αμερικανούς και Ρώσους και να μείνει μόνη της στον Βορρά της συριακή επικράτειας, για να "αρμέξει" τις πετρελαιοπηγές της Συρίας  με την ησυχία της.

Την ίδια στιγμή άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι υλοποιούν αλλοίωση του εθνολογικού ιστού της περιοχής που  ελέγχουν και σε όλες τις πόλεις που κατέχουν υλοποιούν αλλαγή των ονομάτων των δρόμων και των τοπικών συμβουλίων.   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ