Κόσμος

Τουρκία: Φαίνεται πως κατασκευάζει στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία

Πληροφορίες, κάνουν λόγο για κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην πόλη Ρας Αλ Αΐν, στη βορειοανατολική Συρία, από την Τουρκία.

Στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία, σε μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, κατασκευάζει η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Την κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην πόλη στα σύνορα της βορειοανατολικής Συρίας Ρας Αλ Αΐν φέρεται να έχει ξεκινήσει η Τουρκία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Αυτό, μετά από τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο να απομακρύνει τις κουρδικές δυνάμεις και τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 17 Οκτωβρίου, η Τουρκία και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για εκεχειρία 120 ωρών στην περιοχή, προκειμένου να μπορέσουν να αποσυρθούν οι Κούρδοι.

Μετά το πέρας της πενθήμερης κατάπαυσης του πυρός, η Τουρκία και η Ρωσία έφτασαν σε συμφωνία για κοινές περιπολίες κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, αλλά και για διορία 150 ωρών προκειμένου να αποχωρήσουν οι Κούρδοι από την περιοχή των συνόρων Συρίας - Τουρκίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ