Κόσμος

Γαλλία: Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων "δεν γνωρίζει" για επαναπατρισμό τζιχαντιστών

Η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει λάβει γνώση για συγκεκριμένες απελάσεις από την Τουρκία Γάλλων υπηκόων οι οποίοι πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος, τονίζοντας ότι η διαδικασία επαναπατρισμού των τρομοκρατών θα πρέπει να γίνει με βάσει το πρωτόκολλο που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες.

"Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω για συγκεκριμένες επιστροφές τρομοκρατών από την Τουρκία", είπε η Παρλί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

"Έχουμε ένα πρωτόκολλο με την Τουρκία, που επιτρέπει τον επαναπατρισμό των τρομοκρατών όταν προκύπτουν τέτοιες καταστάσεις", είπε.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα προτιμούσε οι μαχητές του ΙΚ που κρατούνται στη Συρία και το Ιράκ να δικαστούν σε αυτές τις χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...