Κόσμος

Cruise SOM-B1: Παρέλαβε η αεροπορία της Τουρκίας την πέμπτη παρτίδα πυραύλων - Βίντεο

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, παρέλαβε την πέμπτη παρτίδα από τους τουρκικής σχεδίασης πυραύλων cruise SOM-B1.

Η πέμπτη παρτίδα των τουρκικής σχεδίασης πυραύλων cruise SOM-B1 της Roketsan παραδόθηκε στην τουρκική Αεροπορία και πλέον 60 βλήματα έχουν ενταχθεί σε υπηρεσία, ενώ αναμένεται η ένταξη επιπλέον 140 μέχρι το τέλος του 2021.

Ο πύραυλος είναι ουσιαστικά μια οικογένεια διαφόρων εκδόσεων SOM-A, SOM-J, SOM-B1 kai SOM-B2.

Ο πύραυλος έχει αναπτυχθεί από το κρατικό ίδρυμα TUBITAK και κατασκευάζεται από την ROKETSAN. Η καθοδήγηση αποτελείται από ερευνητή IR και συνδυασμένο με INS/GPS/TERCOM ενώ ο αεριοστρόβιλος γαλλικής σχεδίασης Microturbo TRI που θα αντικατασταθεί από τον τουρκικό αντίστοιχων επιδόσεων παρέχει εμβέλεια πλήγματος στα 250χλμ με ακρίβεια VEP 5μ. ενώ στόχος είναι να φτάσει την εμβέλεια των 250ν.μ.

Επίσης φέρει ενσωματωμένη ζεύξη δεδομένων για αλλαγή πορείας στόχου εν πτήση ενώ φέρει κεφαλή βάρους 230 κιλών με συνολικό βάρος πυραύλου τα 600 κιλά ενώ τα χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας και διατρητικής ικανότητας με σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την μεγάλη εμβέλεια που τα κρατά τα μαχητικά-φορείς εκτόξευσης εκτός φακέλου εμπλοκή των α/α πυραύλων αποτελούν θανάσιμη απειλή για την ΠΑ και τις ΕΕΔ λόγω και του χαμηλότατου σε σχέση με δυτικά συστήματα κόστους παραγωγής.

https://youtu.be/Y6wFsEJ4mlM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...