Κόσμος

Ανατροπή δεδομένων στη Συρία - Το SDF θέλει να ενωθεί με τον SAA - Άσαντ: «Ο Ερντογάν είναι ληστής»


Ανατροπή δεδομένων έχουμε στη Συρία. Κούρδοι και Άσαντ βρίσκονται ένα βήμα από το να ενώσουν δυνάμεις, καθώς ο εχθρός τους είναι κοινός

Οι Κούρδοι μαχητές στη βορειοανατολική Συρία είναι έτοιμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πρόεδρο Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου Ιλχάμ Έμματ.

«Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Assad», δήλωσε ο Έμματ.

Βέβαια ο ίδιος είπε πως πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Συριακό στρατό, αλλά πλέον είναι θετικοί, κάτι που σημαίνει πως δημιουργούνται νέες εξελίξεις στη περιοχή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΑΝΤ

Ο Μπασάρ Άσαντ επαναλαμβάνει την κατηγορία “κλέφτης” για τον Ερντογάν, ενώ αναφέρει πως με μεσολάβηση της Ρωσίας υπήρξαν 4 συναντήσεις με την Τουρκία, 2 ήταν στην Κεσεμπ και 2 στην Ρωσία, αλλά όπως λέει, αυτές δεν ήταν αποδοτικές.

Η συμφωνία Ρωσίας-Ερντογάν είναι προσωρινή, πρέπει να διαχωρίζουμε τους τακτικούς και στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας. Ο μόνος μας εχθρός είναι ο Ερντογάν και αυτοί που του μοιάζουν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πιο καλός πρόεδρος των ΗΠΑ, για εκείνον εσωτερικό και εξωτερικό είναι το ίδιο, δεν είναι σαν τους προκατόχους του που έκαναν τα ίδια και πήραν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ολες οι περιοχές που τώρα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων θα επιστρέψουν πίσω, ο τελικός μας στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος του συριακού κράτους, όπως ήταν πριν από το 2011.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1190223892985634816?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...