Κόσμος

Σε επιφυλακή η Καλιφόρνια - Εκατοντάδες εκκενώσεις σπιτιών από τον πύρινο εφιάλτη (βίντεο+εικόνες)

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από το βράδυ της Τετάρτης, έχει πλήξει την κομητεία Sonoma στη βόρεια Καλιφόρνια - Περισσότερα από 550 σπίτια έχουν εκκενωθεί και πάνω από 10.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη - Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν στη γρήγορη εξάπλωση

Η μεγάλη πυρκαγιά, που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη στην Βόρεια Καλιφόρνια, έχει οδηγήσει στην εκκένωση εκατοντάδων σπιτιών στην κομητεία Sonoma, καθώς έχει κάψει πολύ μεγάλο αριθμό στρεμμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις τοπικές Αρχές.

https://twitter.com/mccarthy_nfm/status/1187305298400145409

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από το βράδυ της Τετάρτης, έχει ήδη κάψει περισσότερα από 10.000 στρέμματα μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με όσα ανέφερε το τμήμα προστασίας δασών της Καλιφόρνια, το πρωί της Πέμπτης. Επιπρόσθετα, περισσότερα από 550 σπίτια και περίπου 1.700 κάτοικοι έχουν λάβει εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα.

https://twitter.com/NWSBayArea/status/1187236993429671936

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την ίδια μέρα που η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνια προχώρησε για άλλη μια φορά σε εσκεμμένες διακοπές ρεύματος, ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της από τη χρήση του εξοπλισμού της. Τα συγκεκριμένα μπλακ άουτ θα συνεχιστούν, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη σε 17 κομητείες, ενώ προειδοποιήσεις έχουν κοινοποιηθεί για περισσότερους από 25 εκατομμύρια ανθρώπους, που ζουν και κινούνται τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Καλιφόρνια, με δεδομένο πως οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας και οι ισχυροί άνεμοι, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης και εξάπλωσης πυκραγιάς.

https://twitter.com/latimes/status/1186820559021019138

Σύμφωνα με την έκθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) και έκαψε μέσα σε 3 ώρες περισσότερα από 5.000 στρέμματα. «Με αυτή την ταχύτητα που αναπτύσσεται η πυρκαγιά, θα μπορούσε να καίει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο κάθε 3 δευτερόλεπτα» ανέφερε μετεωρολόγος του CNN, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 76 μιλίων την ώρα, κατά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Επιπλέον, εντολή εκκένωσης έλαβε και το River Rock Casino, μαζί με άλλες περιοχές, στα ανατολικά του Geyserville, το οποίο βρίσκεται 80 μίλια βόρεια του Σαν Φραντσίσκο. Ο αμερικανικός ερυθρός σταυρός έχει ήδη στήσει δυο κέντρα για να αντιμετωπίσει πιθανά επείγοντα περιστατικά. Για την ώρα, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ