Κόσμος

«Πολεμικό» το κλίμα ανάμεσα σε Πενς-Ερντογάν - Δαμασκός: «Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους!»


Τoυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ξεκίνησε η συνάντηση Πενς-Ερντογάν. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το κλίμα είναι ψυχρό ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει τα επόμενα 24ωρα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η απόστολη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ είναι μία, κατάπαυση του πυρός εδώ και τώρα στη Συρία. Το τι θα κάνει ο Ερντογάν μένει να το δούμε.

Η Δαμασκός όμως είναι αποφασισμένη μετά το πράσινο φως της Μόσχας, να αντιμετωπίσει την Τουρκία με όλα τα μέσα πλέον, ακόμα και με τα όπλα, καθώς πριν λίγο βγήκε ανακοίνωση από την πλευρά του Άσαντ, η οποία αναφέρει πως η τουρκική επιθετικότητα είναι αποτέλεσμα των επεκτατικών φιλοδοξιών και ψευδαισθήσεων του καθεστώτος Ερντογάν, με την Άγκυρα να παραβιάζει την συμφωνία της Αστάνα!

Μια επίσημη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο πρακτορείο SANA τα εξής:

«Παρά την ευρεία διεθνή καταδίκη, το καθεστώς του Ερντογάν εξακολουθεί να κάνει επίθεση στη Συρία και να σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, όπου δείχνει σαφώς το πραγματικό πρόσωπο του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν»

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει την απόλυτη απόρριψη και την ισχυρή καταδίκη της κατάφωρης τουρκικής επιθετικότητας και της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και ότι θα στηρίξει όλες τις εθνότητες της χώρας!»

https://twitter.com/0000rizgar/status/1184825677431881728?ref_src=twsrc%5Etfw

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ