Κόσμος

Ρέει άφθονο το αίμα τον Τούρκων: Βίντεο-ντοκουμέντο με Κούρδισες μαχήτριες να τους χτυπούν με πύραυλο - Καταστολή Κούρδων εντός Τουρκίας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο με Κούρδισες μαχήτριες να αντιστέκονται στην τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία. Παράλληλα, άγρια καταστολή και πλήρη φίμωση βιώνουν οι Κούρδοι που κατοικούν στην Τουρκία, και ιδιαίτερα στο Ντιγιαρμπακίρ.

Η αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά Κούρδων εντός των τουρκικών εδαφών, ενώ η πρόσβαση σε μέσα κοινωνικές δικτύωσης έχει κοπεί σε τουλάχιστον τρεις κουρδικές πόλεις της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι ζουν αυτή τη στιγμή τη δική τους επανάσταση και προσπαθούν με κάθε τρόπου να αποκρούσουν τις άγριες επιθέσεις των βάρβαρων Τούρκων, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη γενοκτονία που έχει διατάξει το καθεστώς Ερντογάν.

Οι μαχητές και οι μαχήτριες των κουρδικών πολιτοφυλακών πολεμούν γεναία ενάντια στην τουρκική καταστολή και παλεύουν για αυτό που η Δύση θεωρεί δεδομένο και επαναπαύεται. Μετά τη Συρία όμως, τα "τύμπανα" του πολέμου ηχουν δυνατά σε όλο τον πλανήτη.

Στην αρχή του βίντεο φαίνεται μια άλλη συμπολεμίστρια της να πυροβολεί με αυτόματο όπλο προς τις τουρκικές θέσεις, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά η Κούρδισα μαχήτρια – σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του βίντεο - φαίνεται να εκτοξεύει τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο που τελικά πλήττει τις τουρκικές δυνάμεις, με τους συμπολεμιστές τους να πανηγυρίζουν για το πλήγμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφουν οι πληροφορίες που συνοδεύουν το βίντεο το στιγμιότυπο είναι από την πόλη Ras al-Ayn, ή στην κουρδική, Serekaniye‎, που βρίσκεται στην βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=n4gqPT1T8Kc

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σειρά επιθέσεων της αστυνομίας αλλά και προσπάθεια φίμωσης δέχονται Κούρδοι και φιλοκουρδικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Τουρκίας καθώς κλιμακώνονται οι αιματηρές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην Συρία.

Στο Ντιγιάρμπακιρ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP μέσα στα γραφεία τους προκειμένου να μην λάβουν μέρος σε συγκέντρωση εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων και να μην παρουσιάσουν σε δημοσιογράφους δελτίο Τύπου που είχαν ετοιμάσει.

https://twitter.com/redfishstream/status/1183754441238777856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1183754441238777856&ref_url=https%3A%2F%2Finfo-war.gr%2Ftoyrkia-epitheseis-se-koyrdoys-kai-fimosi-toy-internet-video%2F

Νωρίτερα, όπως αποκάλυψε το περιοδικό Wired, οι τουρκικές αρχές έκοψαν για δυο ημέρες την πρόσβαση στο facebook, to twitter, το whatsapp και το instagram σε τουλάχιστον τρεις πόλεις στα νότια της χώρας, όπου κατοικούν Κούρδοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ