Κόσμος

Αραβικός Σύνδεσμος: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει άμεσα την εισβολή στη Συρία

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, συνεδρίασαν το Σάββατο στο Κάιρο και η απόφασή τους ήταν καταδικαστική ως προς τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, δήλωσε ότι το βασίλειο καταδικάζει την τουρκική επίθεση στη Συρία.

Η Σαουδική Αραβία απαιτεί τον άμεσο σταματημό των στρατιωτικών επιχειρήσεων, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η τουρκική επίθεση προκαλεί στον συριακό λαό επιπλέον ταλανισμό.

Είπε ακόμα ότι η Σαουδική Αραβία απευθύνει έκκληση για πολιτική λύση στη Συρία και απαιτεί άμεση αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ανουάρ Γκαργκάς, επίσης καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για να σταματήσουν οι τουρκικές επιθέσεις στη Συρία.

Κάλεσε σε έξοδο της Τουρκίας και των δυνάμεών της από τη Συρία, όπως και όλων των ξένων δυνάμεων που έχουν παραβιάσει την αραβική χώρα και ζήτησε υποστήριξη για μια επιτυχημένη πολιτική λύση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Χαλίντ μπιν Άχμεντ Αλ Χαλίφα, δήλωσε ότι η χώρα του εναντιώνεται σε κάθε επιθετικότητα οποιουδήποτε προς αραβικές χώρες.

Ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών, Τζιμπράν Μπαζίλ, είπε ότι ήρθε η ώρα η Συρία να επιστρέψει στον Αραβικό Σύνδεσμο και απέρριψε τις επιθέσεις στη Συρία.

Και ο Τυνήσιος ΥΠΕΞ κάλεσε να τερματιστεί η επίθεση, που θα μπορεί να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ