Κόσμος

Στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας το Νόμπελ Ειρήνης

Σήμερα Παρασκευή η επιτροπή Νόμπελ στο Όσλο απεφάνθη ποιος είχε «τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης». Και το όνομα αυτού Αμπίι Αχμέντ.

Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπίι Αχμέντ, που ήταν, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, το δεύτερο φαβορί πίσω από την Γκρέτα Τούνμπεργκ, είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας.

https://twitter.com/NobelPrize/status/1182581802751483905

Μεταξύ των 304 υποψηφίων, αλλά και των φαβορί, βρίσκονταν, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το βραβείο κερδίζει κάθε χρόνο το άτομο ή ο οργανισμός που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης. Οι 304 υποψηφιότητες αποτελούνταν από 219 προσωπικότητες και 85 οργανισμούς.

Οι περσινοί νικητές

Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ είναι τα δύο πρόσωπα που μοιράστηκαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πέρυσι. Ο γυναικολόγος Ντένις Μακουέγκε βραβεύτηκε για το έργο του, καθώς έχει περιθάλψει θύματα σεξουαλικής βίας στο Κονγκό, ενώ η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νάντια Μουράντ είναι μια γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους όπου κάποια στιγμή είχε πέσει ως «σκλάβα του σεξ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...