Κόσμος

Σε θέσεις μάχης τουρκικά τανκς - Μεγάλες δυνάμεις των Κούρδων μετακινούνται στα σύνορα - Ρώσοι & Σύροι στην Ιεράπολη


Δεν καταλαβαίνει από απειλές ο Ερντογάν, καθώς οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για εισβολή στη Συρία.Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στην συριακή πόλη Ούρφα να εγκαταλείψουν την πόλη, στην οποία θα κτυπήσει το τουρκικό αυτοκινούμενο πυροβολικό και η τουρκική αεροπορία, με τις κινήσεις αυτές να αποτελούν προοίμιο της τουρκικής εισβολής στην Βόρεια Συρία.  

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του AKP, δήλωσε πως προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και ότι κανείς δεν θα μας σταματήσει!

https://twitter.com/eha_news/status/1181187200144363521

Δείτε χάρτες με τις μετακινήσεις τουρκικών τανκς

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ

Πολεμικές κινήσεις έχουμε τις τελευταίες ώρες όμως και από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες μετακινήθηκαν μαζί με όλο τον εξοπλισμό τους στα σύνορα με την Τουρκία, μετά τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων Ανατολικά του Ευφράτη, προετοιμαζόμενες παράλληλα  για μάχη μέχρις εσχάτων.

Την ίδια στιγμή οι Σύροι στρατιωτικοί του Άσαντ φέρονται να είναι οργισμένοι με την επικείμενη τουρκική εισβολή και μαζί με Ρώσους εισέρχονται στην Ιεράπολη, «κόβοντας» τον δρόμο στους Τούρκους μαζί και την όρεξη για σφαγές.

Η Δαμασκός δεν επιθυμεί παρ'όλη την κόντρα με τους Κούρδους, την παρουσία τουρκικών χερσαίων δυνάμεων, τις οποίες επιβάλλουν Μόσχα και Ουάσιγκτον και εκτιμάται ότι είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, θα αντιδράσουν κατά των Τούρκων που δεν πρόκειται να αποχωρήσουν ποτέ από την Βόρεια Συρία.      

https://twitter.com/dlshadothman/status/1181109573052256257

METAKINΗΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Σύμφωνα με πηγές, χιλιάδες πάνοπλα μέλη των κουρδικών πολιτοφυλακών μαζί με όλο το στρατιωτικό υλικό και εξοπλισμό τους έχουν μετακινηθεί σε μια περιοχή που εκτείνεται από την πόλη  Ra'as al-Ain έως την Tal Abyada και το Kobani κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, δημιουργώντας μια γραμμή άμυνας επιτόπου.

https://twitter.com/eha_news/status/1181172058836877312

Οι Τούρκοι σύμφωνα με την γνωστή τακτική μπροστά από τις δυνάμεις τους θα έχουν 14000 Σύρους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως «ασπίδα» για τον τουρκικό τακτικό στρατό που ακολουθεί στην συνέχεια.

Οι Κούρδοι για τον λόγο αυτόν ετοιμάζουν την δική τους γραμμή ανασχέσεως των δυνάμεων του FSA, ενώ για την συνέχεια από ότι μπορούν να συμπεράνουν αμυντικοί αναλυτές, ετοιμάζουν έναν ευρύ και αιματηρό ανταρτοπόλεμο  στις τουρκικές δυνάμεις, με την πρόθεση να προκαλέσουν  πολλά θύματα  για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη στην Τουρκία.     

Μετακινήσεις είχαμε επίσης προς  ενίσχυση των κουρδικών στρατιωτικών θέσεων του  SDF στις πόλεις al-Advanieh, al-Moshirefeh, Zazoueh και al-Tavilah κοντά στο Ra'as al-Ain, στην Hasaka και στο Tal Aby Abyaz στη Βόρεια Raqqa κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σύντομα αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες  επιχειρήσεις «κατά των κουρδικών συμμοριών στον Ανατολικό Ευφράτη».

Ο Ερντογάν όμως μπορεί να δήλωσε ότι "η Τουρκία έχει ως στόχο την εδραίωση της ειρήνης στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, με την εκκαθάριση της περιοχής από τρομοκράτες", αλλά δεν μας είπε τα αληθινά σχέδια του που αφορούν την υλοποίηση του αποκαλούμενου «εθνικού όρκου» και την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και το σχέδιο δράσης μας, και έχουμε δώσει τις απαραίτητες οδηγίες. Ίσως σήμερα ή αύριο θα έρθει η ώρα να ανοίξουμε το δρόμο για τις προσπάθειες μας για ειρήνη στην Β.Συρία»  σημείωσε ο Ερντογάν.

Η διεθνή κοινότητα επιτρέπει μία ακόμη τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία, «κλείνοντας τα μάτια» στον δικτάτορα Ερντογάν και αυτό αποτελεί όνειδος για τον ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να καταλάβουν πόλεις και στο τέλος θα διώξουν όλους τους πολίτες που ζούσαν εκεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα και λοιποί απλά παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Συρία χωρίς να παρεμβαίνουν καθόλου  για να μην χάσουν από «πελάτη» τον Τούρκο πρόεδρο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ