Κόσμος

Απίστευτο περιστατικό στην Ισπανία: Έμποροι ναρκωτικών έσωσαν αστυνομικούς από πνιγμό - Δε γλίτωσαν τη σύλληψη

Κάποιες φορές οι "καλές" πράξεις δεν ανταμείβονται όπως θα νόμιζε κανείς. Αυτό συνέβη και σε ένα ομολογουμένως περίεργο περιστατικό στην Ισπανία. Έμποροι ναρκωτικών διέσωσαν αστυνομικούς που έπεσαν στη θάλασσα ενώ τους καταδίωκαν, αλλά πλήρωσαν για την καλή τους πράξη.

 

Όσα έκαναν, όμως, δεν ήταν αρκετά για να γλιτώσουν, καθώς τα παρ’ ολίγον θύματα, τους συνέλαβαν αμέσως μετά, με την κατηγορία της μεταφοράς τριών τόνων χασίς. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν νωρίς το πρωί σήμερα, όταν μια λέμβος της Πολιτοφυλακής στην Ισπανία άρχισε να καταδιώκει ένα ύποπτο φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, στα ανοιχτά του Μίχας, στην Ανδαλουσία.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι τρεις αστυνομικοί να πέσουν στο νερό. Το σκάφος τους «έκανε κύκλους ανεξέλεγκτο», με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνο από πνιγμό αλλά και να χτυπηθούν από αυτό.

 

Ένα ελικόπτερο των ισπανικών αρχών, που παρακολουθούσε την καταδίωξη, κάλεσε με μεγάφωνο τους εμπόρους ναρκωτικών να βοηθήσουν τους αστυνομικούς. Κι εκείνοι υπάκουσαν.

Τελικά, οι τέσσερις διακινητές συνελήφθησαν ενώ βρέθηκαν στη θάλασσα, όπου τα είχαν πετάξει, 80 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 3 τόνων.

Στη νότια Ισπανία είναι συχνό φαινόμενο η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς από το γειτονικό Μαρόκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ