Κόσμος

Τα "καπρίτσια" του Αμερικανού Προέδρου που στοίχησαν μισό εκατομμύριο στην Δανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ νομίζει ότι παίζει Monopoly. Και μην υπολογίζοντας τις συνέπειες κάνει τα τερτίπια του τα οποία έχουν όμως κόστος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε ζητήσει να αγοράσει την Γροιλανδία από την Δανία. Φυσικά η Δανία του είπε όχι. Και το πλήρωσε ακριβά. Κάνοντας μουτράκια, ο Τραμπ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στην Κοπεγχάγη 12 ημέρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Αποτέλεσμα; Σύμφωνα με την δανέζικη αστυνομία το κόστος της ακύρωσης, της επίσημης επίσκεψης του Τραμπ στην σκανδιναβική χώρα έφτασε τα 4 εκατομμύρια δανέζικες κορόνες (περίπου 535 χιλιάδες ευρώ).

Σύμφωνα με την δανέζικη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR, οι ζημιές συμπεριλαμβάνουν τις αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις των αδειών του προσωπικού, ακυρώσεις των προγραμματισμένων κρατήσεων διαμονής, κόστη εξοπλισμού και χρόνου προετοιμασιών. Τα κόστη για την δανέζικη υπηρεσία ασφαλείας PET, των Ανακτόρων, του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης δεν συμπεριλήφθηκαν στην εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με το DR.

Το συνολικό κόστος της επίσκεψης Τραμπ είχε εκτιμηθεί στις 33 εκατομμύρια δανέζικες κορόνες (4,4 εκατομμύρια ευρώ). Η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε Β’ πρόσφατα δήλωσε πως η πρόσκληση για τον Αμερικανό πρόεδρο εξακολουθεί να ισχύει.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε χαρακτηρίσει «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα» την αγορά της Γροιλανδίας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του. Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας ξεκαθάρισαν ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...