Κόσμος

Β. Κορέα: Δύσκολη η επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ λόγω... Πομπέο

Δυσκολότερες καθίστανται οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον μετά την τοποθέτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σχετικά με το ότι η Βόρεια Κορέα έχει «συμπεριφορά κράτους-κακοποιού», τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόου Σον Χούι, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Πομπέο έκανε λόγο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα για «συμπεριφορά κράτους-κακοποιού από μέρους της Βόρειας Κορέας», η οποία «δεν μπορεί να αγνοηθεί», τοποθετούμενος σε μια εκδήλωση στην Πολιτεία Ιντιάνα.

Το σχόλιο αυτό του Πομπέο ήταν αδικαιολόγητο και προκλητικό, επεσήμανε η Τσόου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Ο Πομπέο έφθασε τόσο μακριά στη φρασεολογία που χρησιμοποίησε που έκανε πιο δύσκολη την αναμενόμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων σε επίπεδο ομάδων εργασίας», συνέχισε η ίδια.

Η Τσόου προειδοποίησε ακόμη πως σταδιακά οι προσδοκίες της Πιονγκγιάνγκ σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ μειώνονται και αυτό την αναγκάζει να επανεξετάσει τη στάση της και τα μέτρα που έχει λάβει συνολικά.

«Οι ΗΠΑ καλά θα έκαναν να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας με εξοργιστικά σχόλια όπως αυτά, αν δεν θέλουν να μετανιώσουν πικρά αργότερα», προειδοποίησε η Τσόου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ