Κόσμος

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα ήρθαν στο φως στη Φιλιππούπολη

Από το Περιφερειακό Μουσείο Αρχαιολογίας του Πλόβντιβ ανακοινώθηκε ότι η ομάδα που ανακάλυψε τον εντυπωσιακό -όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση- πύργο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουν χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες τόνοι υλικών προκειμένου η συγκεκριμένη κατασκευή να φθάσει σε τόσο μεγάλο ύψος

Σημαντικά, όπως τα χαρακτήρισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως ένας πύργος που έχει τη μορφή πυραμίδας με ύψος περίπου 20 μέτρα και υλικά κατασκευής πέτρα και τούβλο με κονίαμα, ήρθαν στο φως κοντά στην πόλη του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον αρχαιολόγων της χώρας, αλλά και συναδέλφων τους από το εξωτερικό.

Από το Περιφερειακό Μουσείο Αρχαιολογίας του Πλόβντιβ ανακοινώθηκε ότι η ομάδα που ανακάλυψε τον εντυπωσιακό -όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση- πύργο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχουν χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες τόνοι υλικών προκειμένου η συγκεκριμένη κατασκευή να φθάσει σε τόσο μεγάλο ύψος.

Αρχαιολόγοι εργάζονται στο σημείο προκειμένου να προχωρήσουν στην «ανακάλυψη» περισσότερων λεπτομερειών για το συγκεκριμένο «εύρημα», οι οποίες αναμένεται ότι θα συμβάλλουν στην καλύτερη γνωριμία με την ιστορία της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...