Κόσμος

Δημοσίευμα-«βόμβα»: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Τουρκία» - Η Μόσχα στέλνει το απόλυτο όπλο στη Συρία

Ένα μεγάλο αποβατικό ρωσικό πλοίο που μεταφέρει μεγάλη προμήθεια βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης T-90, πυραύλων εδάφους-εδάφους και άλλων συστημάτων στον συριακό στρατό, προσεγγίζει το λιμάνι της Ταρτούς, καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μαζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία,  αναφέρει το αμερικανικό ΜΜΕ

Η βόμβα όμως προέρχεται στον τίτλο με τον οποίο το συγκεκριμένο άρθρο, καθώς αναφέρει πως:  «Ρωσία και Τουρκία πάνε για σύγκρουση»

«Ο επόμενος στόχος των στρατιωτικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού είναι η πόλη Ma'aret al-Numan, αφού επιβληθεί ο πλήρης έλεγχος της πόλης  Khan Sheikhoun», δήλωσε ο Σύρος βουλευτής υπεύθυνος  για την επαρχία του Ιντλίμπ, στην οποία ως γνωστόν υπάρχουν και τουρκικές δυνάμεις, δηλώνει ο Safvan Qorbi.

Σημείωσε δε οι κάτοικοι του Ιντλίμπ και της υπαίθρου αναμένουν ότι ο συριακός στρατός θα φθάσει σε περιοχές που δρουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες και τόνισε ότι μεγάλες ομάδες κατοίκων της πόλης Ma'aret al-Numan και της πόλης Saraqib στο ΝΔ Ιντλίμπ, έχουν επισκεφθεί το Συρο-Ρωσικό αρχηγείο για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου.

Ο Κορμπί σημείωσε επίσης τη μαζική παρουσία των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων στην πόλη Μαϊάρ αλ Νουμάν και τον ρόλο του Τουρκικού Στρατού στην περιοχή και δήλωσε ότι ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να εισέλθει στην πόλη.

Τόνισε επίσης τη βαριά ήττα των τρομοκρατικών ομάδων στην πόλη Χαν Σέιχουν, παρά τη μαζική στρατιωτική στήριξη του τουρκικού στρατού και την υποχώρηση τους από την περιοχή και υπογράμμισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για έξοδο των στρατευμάτων του τουρκικού στρατού από περιοχές της  Χάμα, περιγράφοντας  ο ίδιος ουσιαστικά  μια πιθανή «εμπλοκή» συριακών και τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Μαϊάρ αλ Νουμάν.

Την ίδια χρονική στιγμή το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Al-Youm στα αραβικά  ανέφερε ότι το κατάφορτο με εξοπλισμό ρωσικό αποβατικό  πλοίο έχει περάσει το Στενό του Βοσπόρου και βρίσκεται πολύ κοντά στην Ταρτούς στη δυτική Συρία.

Σημείωσε ότι το ρωσικό σκάφος είναι το δεύτερο σκάφος που αποστέλλει το ρωσικό ναυτικό στη Συρία τις τελευταίες 10 ημέρες, μεταφέροντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό. Το  Al-Youm σημείωσε ότι η τελευταία παράδοση εξοπλισμού από το ρωσικό ναυτικό έρχεται ταυτόχρονα με την προέλαση του συριακού στρατού, ο οποίος διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στις επαρχίες Idlib, Hama και Lattakia.

Η Ρωσία αύξησε πρόσφατα τις παραδόσεις όπλων στην Συρία από την έναρξη αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης, ενώ η ενίσχυση έχει αποδειχθεί εξαιρετικά σημαντική  για το συριακό στρατό, καθώς η απώλεια στρατιωτικού εξοπλισμού αναπληρώνεται ταχύτατα από τους Ρώσους  συμμάχους τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, ο συριακός στρατός κατάφερε να εισέλθει στην πόλη Χαν Σέιχουν μετά από πέντε χρόνια.

Επίσης, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο ντόπιος πληθυσμός στο Ma'aret al-Numan στο ΝΔ Ιντλίμπ προετοιμάζεται  για την επικείμενη είσοδο των στρατευμάτων του συριακού στρατού στην πόλη, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία την είσοδο τους.

Ένας μεγάλος αριθμός ενισχύσεων από το στρατό της Συρίας μεταφέρθηκαν στην πεδιάδα του Al-Ghaab αυτήν την εβδομάδα καθώς προετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη δεύτερη φάση της επίθεσης στην πόλη του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με μια πηγή του συριακού στρατού στην Χάμα, η 4η θωρακισμένη ταξιαρχία και η Ρεπουμπλικανική Φρουρά απέστειλαν αρκετές μονάδες αρμάτων μάχης ως ενισχύσεις  στους άξονες Al-Zawiyah Mountain και Al-Ghaab Plain για να ξεκινήσουν την επόμενη φάση της προέλασης του συριακού στρατού.

Ουσιαστικά θα έχουμε από στρατιωτικής πλευράς πολεμικές επιχειρήσεις Σύρων σε πόλεις που βρίσκονται Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι δρουν ως σύμβουλοι, ενώ όλα τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια εκτός του Μορέκ, έχουν δεχθεί βαριές τουρκικές ενισχύσεις πριν ακριβώς δύο ημέρες μαζί με  κανόνες εμπλοκής.

Αυτό από μόνο  του είναι σαν να βάζουμε «ένα μπουκάλι βενζίνης δίπλα σε μια μεγάλη φωτιά» και πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε κοντά σε μια πιθανή εμπλοκή των δύο δυνάμεων παρά τα «ρωσικά  μέτρα ασφαλείας».   

https://twitter.com/Ruptly/status/1164954437720432640?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1164954437720432640&ref_url=https%3A%2F%2Fhellas-now.com%2Ffainomena-lipotaxias-stis-ted-dioikitis-toyrkikon-dynameon-opoios%2F

Έλληνες στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες από πρόσφατες φωτογραφίες και βίντεο των τουρκικών «παρατηρητηρίων» όπως του Μορέκ, εξήγαγαν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για βάση τουρκικής μονάδας επιπέδου τάγματος συν πυροβολαρχίας κά, συνιστώντας ουσιαστικά κανονικές «στρατιωτικές βάσεις» και όχι «απλώς  παρατηρητήρια» όπως τα ονομάζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι θέλουν  να καταλάβουν και να ενσωματώσουν εις το διηνεκές μεγάλο μέρος του συριακού εδάφους από το οποίο δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν ποτέ.

Τα σχέδια αυτά και την πιθανή πολεμική εμπλοκή τουρκικών και συριακών ενόπλων δυνάμεων, φαίνεται ότι δεν αποδέχθηκαν και  οι 5 παραιτηθέντες  Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι εκτίμησαν ότι οι εντολές Ερντογάν στέλνουν τις τουρκικές δυνάμεις σε μια «νέα επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» στην Μέση Ανατολή, με άγνωστα και άκρως επικίνδυνα αποτελέσματα.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ