Κόσμος

Αιματοκύλισμα από πυροβολισμούς στρατιωτών στα σύνορα Πακιστάν και Ινδίας

Το επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών στη Γραμμή Ελέγχου των συνόρων των δύο χωρών, στην περιοχή του Κασμίρ. Τι αναφέρουν πηγές του πακιστανικού στρατού.

Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών έλαβε χώρα στην περιοχή του Κασμίρ, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών στη Γραμμή Ελέγχου των συνόρων των δύο χωρών, στο Κασμίρ.

Σύμφωνα με πηγές από τον πακιστανικό στρατό, ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και τρεις Πακιστανοί στρατιώτες.

Παράλληλα, πέντε Ινδοί στρατιώτες φέρεται να σκοτώθηκαν, ενώ «αρκετοί τραυματίστηκαν», όπως έσπευσε να προσθέσει ο πακιστανικός στρατός.

Σε ξεχωριστό επεισόδιο, δύο άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε, σε ανταλλαγή πυρών στην περιοχή Ραβαλακότ, στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ.

Η Ινδία μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει τις παραπάνω αναφορές.

Η ένταση στην περιοχή ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την αναστολή της χορήγησης ειδικού καθεστώτος στις περιοχές Τζαμού και Κασμίρ.

Υπενθυμίζεται ότι το Κασμίρ διαιρέθηκε μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν το 1947. Ωστόσο, οι δύο γειτονικές χώρες ερίζουν για τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ