Κόσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον χαλαρώνει τους μεταναστευτικούς κανόνες: "Ακόμη πιο φιλόξενη η Βρετανία στους επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο"

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η Βρετανία θα χαλαρώσει τους μεταναστευτικούς μηχανισμούς προκειμένου να γίνει μια χώρα πιο ανοικτή στους επιστήμονες.

«Αλλάζουμε τους κανονισμούς για τη μετανάστευση, προκειμένου να κάνουμε τη Βρετανία πιο ανοικτή, ακόμη πιο φιλόξενη στους επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Η Βρετανία θα χαλαρώσει τους μεταναστευτικούς κανονισμούς της, προκειμένου να γίνει μια χώρα πιο ανοικτή στους επιστήμονες, δεσμεύτηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ανακοινώνουμε σήμερα, εδώ στο Facebook Live, ότι αλλάζουμε τους κανονισμούς για τη μετανάστευση, προκειμένου να κάνουμε τη Βρετανία πιο ανοικτή, ακόμη πιο φιλόξενη στους επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με το πλάνο του νέου Βρετανού πρωθυπουργού, θα παύσει να ισχύει η ανάγκη για τους μετανάστες να έχουν μια προσφορά εργασίας στη διάθεσή τους, προκειμένου να τους επιτρέπεται να φτάνουν στη χώρα, ενώ θα αρθεί και το ανώτατο όριο που ισχύει για τον αριθμό στις βίζες «εξαιρετικών ταλέντων», που μπορούν να εκδοθούν.

«Τα εξαρτώμενα πρόσωπα από τους μετανάστες θα έχουν, επίσης, πλήρη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ περισσότερα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα θα μπορούν να ενσωματώνουν υποψήφιους» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Τζόνσον.

«Η Βρετανία έχει μια περήφανη ιστορία καινοτομίας, με πολλές εγχώριες εφευρέσεις που εκτείνονται από το ταπεινό ποδήλατο μέχρι τον λαμπτήρα. Αλλά για να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην εξέλιξη της γνώσης, πρέπει όχι μόνο να υποστηρίξουμε το ταλέντο που έχουμε ήδη εδώ, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα μετανάστευσής μας προσελκύει τα καλύτερα μυαλά από όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ