Κόσμος

Ο Ιταλός φαρσέρ «πέθανε» τον Κάρολο Παπούλια - Παρενέβη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Μια ακόμη μακάβρια «έμπνευση» είχε ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντεμπενεντέτι ανακοινώνοντας μέσω fake λογαριασμού twitter του Παναγιώτη Πικραμμένου ότι «πέθανε» ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο αμέσως επόμενο tweet του ο Ιταλός φαρσέρ ανακοινώνει ότι ο λογαριασμός που έφτιαξε στο όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου είναι hoax του ίδιου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομάσο Ντεμπενεντέτι, είχε «πεθάνει» τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά (από ψεύτικο λογαριασμό της πρώην Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, στο Twitter) και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Άλαν Γκρίνσπαν μέσα από επίσης fake λογαριασμό του Νομπελίστα οικονομολόγου Ουίλιαμ Νορντχάους.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

https://twitter.com/PikrammenosGR/status/1151472188714827776

Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παν. Πικραμμένου

«Από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιείται ότι η ανάρτηση λογαριασμού στο tweeter στο όνομά του είναι πλαστή. Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ