Κόσμος

Πρόεδρος Φιλελευθέρων Ρωσίας: Τι του ανέφερε ο Ερντογάν για την επιθυμία της Τουρκίας να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ-Βίντεο


Όπως αναφέρει ο Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, Πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια προσωπικής του συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο τελευταίος του είχε εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και να προσχωρήσει στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης (SCO).

 

«Δύο φορές που συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μου είπε προσωπικά ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βγει από το ΝΑΤΟ.

Θα ήθελε να είναι μέλος της Ε.Ε., αλλά δεν την θέλουν.

Έχει εκπληρώσει τις απαιτήσεις μία προς μία αλλά δεν την θέλουν.

Το ΝΑΤΟ ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που τη δέχθηκε, επειδή η επικράτειά της ήταν κατάλληλη για δράση εναντίον της Ρωσίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζιρονόφσκι στη σελίδα του στο Telegram.

Ο Ζιρινόφσκι, τόνισε πως "αυτό θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για το ΝΑΤΟ, αφού η Τουρκία είναι στην ουσία η ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

"Όταν συναντιόμαστε, εγώ καταλαβαίνω τι λέει στα τουρκικά. Επίσης, μου κάνουν και μετάφραση στα ρωσικά.

Μου είπε ότι όχι μόνο θα φύγει από το ΝΑΤΟ, αλλά το ταχύτερο δυνατόν θα ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης" πρόσθεσε.

Ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε νωρίτερα ότι η Άγκυρα έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή της και αγόρασε από τη Μόσχα το πιο ισχυρό αντιπυραυλικό σύστημα στον κόσμο, το S-400.

Μαρκ Έσπερ: Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ

Η αγορά των S-400 από την Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια της και την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, δήλωσε στις γραπτές απαντήσεις που κατέθεσε ο προταθείς για επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μάρκ Εσπερ, στα ερωτήματα που του έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής για ζητήματα ενόπλων δυνάμεων του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Η Τουρκία είναι ένας παλιός και σημαντικός σύμμαχος, ωστόσο η επιδίωξη της να αποκτήσει τους S-400 υπονομεύει την ασφάλεια της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ» θεωρεί ο Έσπερ, οι απαντήσεις του οποίου κοινοποιήθηκαν σήμερα με αφορμή την ακρόαση στην επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει την υποψηφιότητα του για την θέση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Έσπερ παράλληλα προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να παραδώσουν στην Τουρκία τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 σε περίπτωση που αναπτύξει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές σε όλα τα επίπεδα, ότι αν η Τουρκία αποκτήσει τους S-400, τότε δεν θα πάρει τα F-35», υπογράμμισε ο Έσπερ.

https://youtu.be/Ma98HEHgrEQ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ