Κόσμος

Τούρκος Youtuber κάνει... επίδειξη των S-400 που βρίσκονται καθ' οδόν για Τουρκία (βίντεο)

Ένας Youtuber μπήκε μέσα σε ένα από τα οχήματα που μεταφέρουν το αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στη Ρωσία και έδειξε στην κάμερα με απλά λόγια πώς θα λειτουργεί το σύστημα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τζεμ Κιράν βρέθηκε σε μία ρωσική έκθεση εξοπλισμών και κάνοντας πλάκα με το πολύ-συζητημένο οπλικό σύστημα, προσπάθησε -λίγο πριν φτάσει στην Τουρκία- να παρουσιάσει τις «αρετές» του συστήματος.

Μερικά από τα όσα αναφέρει στο βίντεο:

Κυρίες και κύριοι, χαίρετε! Tο πήραμε και βγήκαμε στο δρόμο. Ερχόμαστε! Σήμερα βρίσκομαι μπροστά στους πολύ-συζητημένους και πολύ-αμφιλεγόμενους S-400. Θα τους εξετάσω για εσάς. Τώρα, αγαπητοί φίλοι, γνωρίζετε ότι για αυτό το όχημα, για αυτό το όπλο οι ΗΠΑ θα μας επιβάλουν κυρώσεις.Το λάστιχο που βλέπετε πίσω μου, αγαπητοί μου φίλοι, μοιάζει με το λάστιχο που έχουν και στην Κωνσταντινούπολη τα οχήματα του δήμου για τις αποχετεύσεις.

Μοιάζει με αυτό, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αυτό το λάστιχο, αγαπητοί φίλοι, χρησιμοποιείται για να πυροδοτεί το όπλο του συστήματος. Συνδέεται με έναν υπολογιστή και ο υπολογιστής γνωρίζει πότε το όπλο είναι γεμάτο.Τώρα θα περάσουμε μαζί στο πιο ‘θανατηφόρο’ μέρος αυτού του οχήματος.

Εκεί που είναι οι σωλήνες και φεύγουν οι ρουκέτες, θα πάμε. Η Τουρκία έχει αγοράσει, αγαπητοί φίλοι, 4 τέτοια οχήματα. Όπως βλέπετε αυτός είναι ένας σωλήνας. Το εσωτερικό του είναι όπως ένας κανονικός σωλήνας, που ξέρουμε. Aπό ατσάλι φαίνεται, αλλά από τι ατσάλι ακριβώς είναι φτιαγμένος δεν ξέρω, ούτε πως αντέχει με την τόση ζέστη που βγάζουν οι ρουκέτες, αλλά κάποιο ανθεκτικό υλικό πρέπει να έχει.

Μοιάζει και με αλουμίνιο, αλλά ούτε αλουμίνιο είναι φυσικά. Τώρα αγαπητοί φίλοι θα περάσω στη θέση του οδηγού και θα τραβήξουμε βίντεο. Να δούμε τι υπάρχει εκεί. Αυτή τη στιγμή είμαι μέσα, στη θέση του οδηγού. Έχει παρά πολλά κουμπιά και δείκτες. Δεν ξέρω τι είναι όλα αυτά, δεν μπορώ να τα καταλάβω. Όπως βλέπετε έχει ένα μεγάλο τιμόνι.

Έχουν αφήσει και γυαλιά μέσα. Έχει και σύστημα εξαερισμού, αλλά είναι πολύ παλιό. Δεν υπάρχει air condition σε αυτό το όχημα. Εδώ που κάθομαι, όπως βλέπετε κι εσείς, υπάρχουν απίστευτα πολλά συστήματα. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς θα είναι όταν δουλεύουν. Θα παίρνει φωτιά εδώ μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ