Κόσμος

Ψάρευαν καρχαρίες μέχρι που συνάντησαν τα σαγόνια του τρόμου (εικόνες, βίντεο)


Ιδιαίτερα «άτυχο» στάθηκε το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της πολιτείας του Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, το οποίο είχε βγει στον ωκεανό για ψάρεμα καρχαριοειδών.

Ο Τζεφ Κρίλι και το πενταμελές πλήρωμά του, βρισκόταν περίπου 30 μίλια μακριά από τις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού, έχοντας καταφέρει να μαζέψουν μία αξιοσημείωτη ψαριά από δεκάδες καρχαρίες κάθε είδους, όταν η μοίρα αποφάσισε να τους ξεπληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς το αλιευτικό σκάφος βρισκόταν στην διαδικασία της συγκομιδής των ψαριών που είχαν αγκιστρωθεί στις πετονιές που είχαν αφήσει στη θάλασσα, ο μεγαλύτερος συγγενής όλων των καρχαριών έκανε την εμφάνισή του με ισοπεδωτικό κι εμφατικό τρόπο.

Ο λόγος για έναν τεράστιο Μεγάλο Λευκό Καρχαρία, ο οποίος ακολουθώντας τη μυρωδιά του αίματος από τα αλιεύματα που βρίσκονταν ακόμα στο νερό, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το σκάφος των ψαράδων, αρχίζοντας να τους κλέβει μέσα από τα χέρια την πολύτιμη συγκομιδή τους.

Μάλιστα, ο μεγαλύτερος θηρευτής των ωκεανών αφού συνειδητοποίησε ότι είχε πετύχει διάνα, άρχιζε να κυκλώνει απειλητικά το μικρό αλιευτικό σκάφος, ενώ σε κάποια στιγμή δε δίστασε να φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους έντρομους ψαράδες στην προσπάθειά του να κλέψει ακόμα ένα ψάρι από το σκάφος.

Τελικά, ο καπετάνιος του σκάφους κατάφερε με μερικές μανούβρες να απομακρύνει το πλήρωμά του από τα δόντια του επιβλητικού θαλασσίου πλάσματος, και παρά το γεγονός ότι έχασε μεγάλο μέρος από την ψαριά του, οι κινήσεις του μαρτυρούσαν ανακούφιση μετά και την μεσοπέλαγη συνάντηση με το τρομακτικότερο πλάσμα του θαλάσσιου ζωικού βασιλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ